Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Október 11. 17:00, szerda | Belföld
Forrás: Infopapa.hu - Origo.hu

Vascsővel verte a kutyáit, most mehet a börtönbe

Vascsővel verte a kutyáit, most mehet a börtönbe

A bíróság letöltendő börtönbüntetésre ítélte azt a férfit, aki egy vascsővel többször fejbe vágta két kutyáját, aztán egy zsákban kirakta őket egy búzamezőre. A két kutyát el kellett altatni.

Tavaly nyáron a hajdúszoboszlói M. Péter arra ért haza, hogy a két kutyája megölt pár csirkét. Ezért a férfi vitatkozni kezdett az élettársával, majd fogott egy majdnem 60 centis vascsövet és mindkét 7 hónapos kutyát nagy erővel többször fejbe vágta.
A verés után a még élő kutyákat egy zsákba tette és a házuktól nagyjából 50 méterre egy búzatáblához vitte.

Több szemtanúja is volt a történteknek. A zsákból rendőrök vették ki a remegő, sérült kutyákat, és hívták az állatorvost. Az állatok hosszan, szenvedve pusztultak volna el, ezért az állatorvos elaltatta őket.

M. Péter a helyszínen beismerte a tettét. A bíróság első fokon 270 óra közmunkára ítélte a férfit, az ítéletet másodfokon súlyosbították, 6 hónap börtönre ítélték és 1 évre eltiltották a közügyek intézésétől.

Képünk illusztráció

Címkék: állatkínzás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.