Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Április 26. 13:43, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Vasárnapig várja a látogatókat a 23. Pápai Agrárexpo

Vasárnapig várja a látogatókat a 23. Pápai Agrárexpo

A mezőgazdasági szakkiállítást és vásárt pénteken délelőtt nyitották meg ünnepélyesen. A szakmabeliek mellett idén is várják a környékbeli családokat is.

Áldozó Tamás polgármester szólt elsőként a Városi Sportcsarnokban kialakított konferenciateremben a kiállítás vendégeihez. A városvezető örömét fejezte ki annak kapcsán, hogy a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) biztosítja a rendezvény folytonosságát és évről-évre színvonalasan szervezi meg az expot, valamint a szakmai programok mellett gondolnak a helyi és környékbeli családokra is, akik nagy számban látogatnak el a rendezvényre.

Győrffy Balázs, a NAK elnöke azt mondta, a kamarának már nagy rutinja van az Agrárexpo megrendezésében, de minden évben igyekeznek valamilyen újdonságot hozni a rendezvényre. Hozzátette, az expo kiváló lehetőséget biztosít a bemutatkozásra, a kapcsolatfelvételre és adott esetben üzletek megkötésére is, de fontosnak tartják szakmai egyeztető fórumok megszervezését is, ahol meg tudják vitatni a felmerülő kérdéseket. A szakmaiságon túl a kísérőrendezvényekről szól az expo, melyeknek együttesen köszönhető, hogy évente tízezer látogatót vonz a Pápai Agrárexpo - mondta el Győrffy Balázs.

Az expot Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára nyitotta meg. Az államtitkár hangsúlyozta, a 2010 és 2018 közötti időszakban a magyar mezőgazdaság nőtt a legjelentősebben az unión belül, amire mindnyájan büszkék lehetünk, ugyanakkor az ágazat több kihívás elé is néz. Mint mondta, a klímaváltozással és az uniós támogatáspolitika kedvezőtlen átalakításával kell szembenézni. - Előnytelen agrárpolitika körvonalazódik, amelynek megakadályozása érdekében Magyarország keresi az együttműködés lehetőségét más országokkal. az ágazat fejlesztéséhe. Olyan Európai Parlamentre van szükség, amely a vidék fejlesztése mellett teszi le a voksot, valamint olyan Európai Bizottság felállítására, amely nem migrációpárti, hanem a vidéket védő politikát hajt végre - fogalmazott az államtitkár.

Feldman Zsolt szerint szintén komoly kihívást jelent az agráriumban a következő évtizedben végbemenő generációváltás is, melyet az idei Pápai Agrárexpo is fő témájának tart.

A nyitóbeszédeket követően a Pápai Agrárexpo díjainak átadására került sor. Pápa Város Díját Patyi Attila méztermelő vehette át, a Veszprém Megyei Önkormányzat Különdíját a Pápai Hús Kft. kapta, a Veszprém Megyei Kormányhivatal Különdíját a Somló-Marcalmente-Bakonyalja Leader Akciócsoport érdemelte ki. A Pápai Agrárexpo legszebb standját a Tapolcafői Kertbarát Kör készítette. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Díját a Valcon 2007 Kft. vehette át, a Pápai Agrárexpo Innovációs Díját a Doroti Pack Kft. kapta, a Jövő Nemzedékéért Díjat a Széchenyi István Egyetem Mezőgazdasági és Élelmiszertudományi Karának ítélték, a Vásári Nagydíjat pedig a Bakonyerdő Zrt. érdemelte ki.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.