Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. December 06. 14:20, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Közös karácsonyfa díszítés, ételfőzés és süteménykóstolás az Erzsébetvárosi Adventen

Közös karácsonyfa díszítés, ételfőzés és süteménykóstolás az Erzsébetvárosi Adventen

Lakossági kezdeményezésre olyan adventi programot szerveznek az Erzsébetvárosban, melyet mindenki magáénak érezhet. Az ünneplésen túl karitatív célt is szolgál a rendezvény, ráadásul nem kerül semmibe a városnak.

Papp András ötletgazdától megtudtuk, a városrészi napon az erzsébetvárosi óvoda részére szoktak adományokat gyűjteni, ezúttal azonban a játszótér felújítására fordítják a főzőverseny bevételét. Innen jött az ötlet, hogy karácsony előtt is összefoghatna a városrész és gyűjthetne adományt a rászoruló gyermekeknek. A helyijárat autóbuszvégállomásnál vendéglátóegységet üzemeltető fiatalember nem bánná, ha hagyománnyá válna a kezdeményezés. Mint mondta, törzsvendégei már hónapok óta gyűjtik az aprópénzt, mely szintén az adományt fogja gazdagítani, csakúgy mint a szombat délelőtt megfőtt ételek eladásából befolyt összeg.

Venczel Csaba önkormányzati képviselő különösnek és egyedülállónak nevezte az Erzsébetvárosi Adventnévre keresztelt programot, ugyanis az egy alulról jövő, lakossági kezdeményezés. Mint mondta, Papp András kezdeményezését közösen továbbgondolták, így alkalmazkodva az ünnep hangulatához, karácsonyi szárazsütemény kóstolást is szerveznek, melyre várják még a lakossági felajánlásokat. Az innen befolyt bevétel is az óvodának szánt adományt gyarapítja. - Az ünnep hangulatát szeretnénk bennsőségesebbé tenni az által, hogy az Esteházy út melletti téren az idé először felállítjuk Erzsébetváros karácsonyfáját, mely szintén lakossági adományként kerül kihelyezésre. A közös karácsonyfa feldíszítésére is a városlakókat kérjük, hiszen mindenki hozhat magával egy-egy díszt, melyet el is helyezhet a fára - mondta el az erzsébetvárosi képviselő hozzátéve, kis rendezvényben gondolkodnak, nem akarnak nagy karácsonyfát, viszont szeretnék, ha a lakók magukénak éreznék a programot és aki erre jár az úgy tekintene a karácsonyfára, mint összefogásunk, együttgondolkodásunk eredményére. A rendezvényen szombaton 13 órakor ünnepélyesen köszöntik az egybegyűlteket, az ételfőzés pedig 8 veszi kezdetét. A nap folyamán teát, forraltbort is fogyaszhatnak a lakók, a szépen feldíszített téren.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék