Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2022. Október 19. 08:35, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Varnus Xavér megvásárolta a régi evangélikus templomot Mezőlakon

Varnus Xavér megvásárolta a régi evangélikus templomot Mezőlakon

Az orgonaművész egy újságcikkben figyelt fel arra, hogy eladó egy templom a Pápához közeli településen, amelyet isteni jelnek tekintett.

- Véletlenül épp van félretett pénzem, ugyanis nemrég szembesültem azzal, hogy YouTube-csatornám az utóbbi években hozott némi pénzt (a mintegy 32 millió megtekintés után), de az összegeket egy dugi bankszámlára fizették ki, és erre mostanáig nem figyeltem fel - mondta Varnus Xavér az RTL Klubnak hozzátéve, pont annyi pénzt termelt neki a YouTube, mint amibe a templom került, úgyhogy most a kardok nagyon egy irányba mutatnak – fogalmazott a zenész.

Varnus Xavér elismerte, hogy lesz munka az újonnan vásárolt épülettel, de az utóbbi harminc évet „a koncertpódiumon és a meszesgödrök között” töltötte el, ezért van tapasztalata a felújításban. Végül azt is hozzátette, hogy Németországból már egy „csodálatos, nagy sípos orgonát” is megrendelt az új templomhoz.

A régi evangélikus templomot már jóideje nem használták, évtizedekkel ezelőtt épült egy új templom a faluban, azóta oda jár a helyi evangélikus közösség, ezután pedig 2009-ben egy vállalkozó vette meg az 1920-as években épült templomot, de az ő terveiből nem lett semmi. A régi templomot 11 millió forintért hirdették meg.

Fotó: Ingatlan.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:35, péntek | Helyi

Bölcsődét avattak Mihályházán

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.

2024. Május 03. 08:07, péntek | Helyi

Lezárja a MÁV az Acsádi úti vasúti átjárót

A lezárás idején sem gyalogosan, sem pedig közúti járművel nem lehet majd áthajtani a kereszteződésen.

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.