Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2021. December 14. 09:23, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Van esély a fehér karácsonyra!

Van esély a fehér karácsonyra!

Az elmúlt években nem voltak elkényeztetve azok, akik szerint az ünnephez hozzá tartozik a havazás, idén azonban van esély a fehér karácsonyra.

1994 és 2014 között mindössze az esetek negyedében fordult elő olyan alkalom, hogy összefüggő hóréteget mértek az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársai. Budapesten átlagosan minden harmadik karácsony idején borítja hótakaró a fővárost az ünnep valamelyik napján, azonban az olyan karácsonyok, amikor a három nap mindegyike havas, átlagosan ötévente következnek be – az elmúlt száz év során mindössze 15 alkalommal volt arra példa, hogy legalább öt centiméteres hóréteg fedje a talajt az ünnep mindhárom napján.

Bár még 10 nap van Szentestéig, az Időkép.hu meteorológusra kísérletet tesznek arra, hogy megjósolják, idén fehér lesz-e a karácsony. Mostani becslésük szerint Pápa térségében 30-40 százalék esély van arra, hogy havazzon, vagy hó borítsa a tájat az ünnepek alatt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 17:55, hétfő | Helyi

Grőber Attila: Van jövőképünk, van programunk!

Több ezer aláírást gyűjtöttek össze a Közösen Pápáért és az Élhető, Gyarapodó Városért Egyesületek, valamint hat ellenzéki párt által támogatott jelöltek, akiket nyilvántartásba vett a választási bizottság.

2024. Május 06. 09:32, hétfő | Helyi

Garázs égett Nagytevelen, rendőrök lőtték ki a gázpalackokat

Nagytevelen egy ingatlan melléképülete teljesen lángba borult május 5-én éjszaka.

2024. Május 05. 12:04, vasárnap | Helyi

Legyőzte a bajnokság favoritját a Perutz!

Hátrányból fordítva, egy sokáig emlékezetes találkozón 2-1 arányban legyőzte a címvédő, első helyen álló Úrkút együttesét a Perutz!

2024. Május 04. 13:25, szombat | Helyi

Elballagott a pápai ifjúság!

A pápai középiskolák idén érettségiző diáksága sétált végig a belvároson, hogy hódoljon a hagyománynak és így búcsúzzon el a pápai diákévektől és a várostól.