Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Május 20. 20:58, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Valódi Nemzeti Konzultációt tart a Jobbik

Valódi Nemzeti Konzultációt tart a Jobbik

Valódi Nemzeti Konzultációt hirdetett a Jobbik, mely három kiemelt területet érint. Az egészségügy, az oktatás és a korrupció témaköreiben kíváncsi a párt az emberek véleményére.

Az egészségügy, az oktatás és a korrupció témaköreiben kíváncsi a párt az emberek véleményére, melynek során egészségügyi és oktatási intézményeket keresnek fel, a két ágazat problémáinak részletes megismeréséért. Ezen kívül a párt képviselői lakossági fórumokon kérik ki a választók véleményét az említett témakörökben – tudtuk meg Szávay Istvántól, aki pénteken este tartott lakossági fórumot a Nemzeti Szalonban. A Jobbik alelnöke elmondta, mind az egészségügy, mind pedig az oktatásügy tekintetében komoly alulfinanszírozottság jellemző, mely a 2010-es kormányváltást követően tovább fokozódott, GDP arányosan. Szávay István szerint a kormányra készülő Jobbik minimális szándéka az lehet, hogy a 2010-es GDP arányos költségvetési támogatást visszaállítsa. – Jogos lehet a kérdés, hogy honnan lenne minderre pénz. Elsősorban a mindent átszövő korrupció visszaszorításából. Az elmúlt években egy maffia állam alakult ki, ahol a kevesek gazdagodhatnak, ehelyett mi a tehetségesek előbbrejutásában hiszünk – fogalmazott a párt alelnöke hozzátéve, a szakmai egyeztetéseken és a lakossági fórumokon begyűjtött információk formálják a Jobbik politikáját, így alakítják a párt kormányprogramját is.

A sajtó kérdésére Szávay István kitért a Jobbik alelnökeit – így személyét is – érintő személycserékre is. Mint mondta, a tagság részéről erős a bizalom irányában, ugyanakkor ennél fontosabbnak tartja azt, hogy a 2018-as választási győzelmet ne veszélyeztesse a Jobbikon belüli belviszály. – Vannak helyzetek, amikor tudni kell hátralépni, most ez egy ilyen helyzet. Mindenben támogatni fogom a Jobbik következő elnökségét, és természetesen minden egyéb országgyűlési és párton belül szakpolitikai feladatomat maradéktalanul ellátom a jövőben is.

Süle Zsolt: A rendőrség nem tudja maradéktalanul ellátni feladatát

Süle Zsolt szerint a közbiztonságot illetően jogosan keltenek elégedetlenséget az emberekben az elmúlt időszakban elkövetett bűncselekmények. – Elég, hogyha a Március 15. téri gyilkosságra, a Vasútállomás környéki szurkálásra, az utazási iroda kétszeri kirablására, a nemi erőszakra és a múlt heti autófeltörésekre gondolunk. Ezek a súlyos esetek is bizonyítják, hogy nemhogy nem tettek rendet két hét alatt, de egyre nagyobb a káosz, a rendőrség nem képes maradéktalanul ellátni feladatát– fogalmazott Süle Zsolt. Az önkormányzati képviselő szerint rontja a helyzetet az is, hogy a rendőrség állományából vonnak el embereket a határ őrzésére, de megismételte egy korábbi javaslatát is, mely szerint ki kellene bővíteni a városban működő térfigyelő kamerarendszert. – Az akkori elutasítás óta a polgármester úr megváltoztatta álláspontját és a város pályázott a rendszer bővítésére, ugyanakkor mindezidáig nem sikerült forráshoz jutni. Ezért azt javaslom, hogy saját erőből oldjuk meg ezt a problémát – mondta el Süle Zsolt, aki szerint költségvetési átcsoportosítással kellene forrást rendelni a kamerarendszer bővítésére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.