Városlista
2018. május 28, hétfő - Emil, Csanád

Hírek

2018. Május 10. 23:20, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Vadászgépet oltottak a Bázisrepülőtéren

Vadászgépet oltottak a Bázisrepülőtéren

Másodpercek alatt a gomolygó füstben úszó MIG-21-es vadászgéphez értek a repülőtér tűzoltói. A látványos bemutatót mi sem úsztuk meg szárazon.

Huszadik alkalommal szervezték meg a Magyar Honvédség katonai tűzoltóbajnokságát a pápai Bázisrepülőtéren, melynek lezárásaként látványos bemutató gyakorlatot tartottak a tűzoltók. Egy MIG-21-es vadászgépet oltottak, majd pedig kimenekítették a pilótát. Az oltóhabból kollégánk is kapott egy keveset, ahogy az az alábbi videón is látszik.

Gangler László ezredes, az MH Pápa Bázisrepülőtér parancsnoka úgy fogalmazott, hogy egy katonai bázison különösen fontos a létesítmények és az emberi élet megóvása, hiszen a repüléssel veszélyes tevékenységet folytatnak, előfordulhat bármilyen katasztrófa, vészhelyzet, baleset, vagy sérülés. Ezek elhárításában a tűzoltók az első reagáló erők, ők érnek elsőként a helyszínre, ezért nagyon fontos a megfelelő felkészültségük. Az ezredes hozzátette, minden évben igyekeznek valami újdonságot csempészni a vetélkedőbe, idén az oxigénpalackos lélegeztetőberendezéssel történő mentés volt ilyen elem. - Fontos, hogy a kor színvonalát kövessük, ezért a legkorszerűbb tudással rendelkező biztonságtechnikai mérnökök állítják össze a verseny anyagát - mondta el Gangler László, aki a pápaiak eredményével nagyon elégedett, hiszen a szolnoki csapat mögött másodiknak lenni kitüntetés.

Papp László főtörzsőrmester, a második helyen záró Pápa Bázisrepülőtér csapatának kapitánya elmondta, minden évben a legjobb testnevelés szintet elérő katonák kerülnek be a csapatba. A háromnapos verseny során az elméleti és gyakorlati felkészültségük mellett az erejüket és a kitartásukat is próbára teszik a honvédség tűzoltói.

Az esemény eredményhirdetéssel zárult.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2018. Május 27. 13:34, vasárnap | Helyi

Az első világháborúban elhunyt hősökre emlékeztek a református ótemplomban

Az első világháborúban hősi halált halt gyülekezeti tagok előtt tiszteleg az ótemplomban álló emléktábla, melyre koszorút helyeztek el a mai megemlékezésen.

2018. Május 26. 18:29, szombat | Helyi

Rembrandt-kiállítás nyílt a pápai Pannonia Reformata Múzeumban

A világhírű holland festőművész Isten ábrázolását mutatja be rézkarcokon a szombaton megnyílt tárlat.

2018. Május 25. 23:25, péntek | Helyi

Győzelemmel búcsúzott a hazai közönségtől a Perutz

Az NB III-as labdarúgó bajnokság utolsó előtti fordulójának nyitómeccsén a Pápai Perutz FC egy két tizenegyest, egy kiállítást és négy gólt hozó bajnokin győzelemmel búcsúzott erre az idényre hazai közönségétől.

2018. Május 25. 12:03, péntek | Helyi

Megnyílt a 22. Pápai Agrárexpo

Az agráriumban is a versenyképesség és a hatékonyság növelésére van szükség – mondta el nyitóbeszédében a frissen kinevezett agrárminiszter Pápán.