Városlista
2018. október 18, csütörtök - Lukács

Hírek

2018. Május 10. 23:20, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Vadászgépet oltottak a Bázisrepülőtéren

Vadászgépet oltottak a Bázisrepülőtéren

Másodpercek alatt a gomolygó füstben úszó MIG-21-es vadászgéphez értek a repülőtér tűzoltói. A látványos bemutatót mi sem úsztuk meg szárazon.

Huszadik alkalommal szervezték meg a Magyar Honvédség katonai tűzoltóbajnokságát a pápai Bázisrepülőtéren, melynek lezárásaként látványos bemutató gyakorlatot tartottak a tűzoltók. Egy MIG-21-es vadászgépet oltottak, majd pedig kimenekítették a pilótát. Az oltóhabból kollégánk is kapott egy keveset, ahogy az az alábbi videón is látszik.

Gangler László ezredes, az MH Pápa Bázisrepülőtér parancsnoka úgy fogalmazott, hogy egy katonai bázison különösen fontos a létesítmények és az emberi élet megóvása, hiszen a repüléssel veszélyes tevékenységet folytatnak, előfordulhat bármilyen katasztrófa, vészhelyzet, baleset, vagy sérülés. Ezek elhárításában a tűzoltók az első reagáló erők, ők érnek elsőként a helyszínre, ezért nagyon fontos a megfelelő felkészültségük. Az ezredes hozzátette, minden évben igyekeznek valami újdonságot csempészni a vetélkedőbe, idén az oxigénpalackos lélegeztetőberendezéssel történő mentés volt ilyen elem. - Fontos, hogy a kor színvonalát kövessük, ezért a legkorszerűbb tudással rendelkező biztonságtechnikai mérnökök állítják össze a verseny anyagát - mondta el Gangler László, aki a pápaiak eredményével nagyon elégedett, hiszen a szolnoki csapat mögött másodiknak lenni kitüntetés.

Papp László főtörzsőrmester, a második helyen záró Pápa Bázisrepülőtér csapatának kapitánya elmondta, minden évben a legjobb testnevelés szintet elérő katonák kerülnek be a csapatba. A háromnapos verseny során az elméleti és gyakorlati felkészültségük mellett az erejüket és a kitartásukat is próbára teszik a honvédség tűzoltói.

Az esemény eredményhirdetéssel zárult.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2018. Október 18. 10:25, csütörtök | Helyi

Pápára látogatott az USA magyarországi nagykövete

David B. Cornstein nagykövet, aki a Nagykövetség C-12-es repülőgépén utazott, első alkalommal tett látogatást az MH Pápa Bázisrepülőtéren 2018. október 11-én.

2018. Október 18. 07:04, csütörtök | Helyi

Prostituáltaknak adta ki pápai és bakonykoppányi lakását

A Pápai Rendőrkapitányság több rendbeli prostitúció elősegítése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy 32 éves bakonykoppányi nővel szemben.

2018. Október 17. 15:20, szerda | Helyi

800 négyzetméteres jégpálya épül az Esterházy-kastély udvarán

Mivel a piac ideiglenesen a Fő téri korcsolyapálya helyére költözött, idén a kastély udvarán hódolhatunk a téli sportnak.

2018. Október 17. 14:57, szerda | Helyi

A Teleki utca páratlan oldalán is megújul a járda

Tavaly épült újjá a gyalogút az utcában, a Weöres Iskola felőli oldalon, most pedig az út túlsó felén dolgoznak.