Városlista
2019. január 20, vasárnap - Sebestyén

Hírek

2018. Május 10. 23:20, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Vadászgépet oltottak a Bázisrepülőtéren

Vadászgépet oltottak a Bázisrepülőtéren

Másodpercek alatt a gomolygó füstben úszó MIG-21-es vadászgéphez értek a repülőtér tűzoltói. A látványos bemutatót mi sem úsztuk meg szárazon.

Huszadik alkalommal szervezték meg a Magyar Honvédség katonai tűzoltóbajnokságát a pápai Bázisrepülőtéren, melynek lezárásaként látványos bemutató gyakorlatot tartottak a tűzoltók. Egy MIG-21-es vadászgépet oltottak, majd pedig kimenekítették a pilótát. Az oltóhabból kollégánk is kapott egy keveset, ahogy az az alábbi videón is látszik.

Gangler László ezredes, az MH Pápa Bázisrepülőtér parancsnoka úgy fogalmazott, hogy egy katonai bázison különösen fontos a létesítmények és az emberi élet megóvása, hiszen a repüléssel veszélyes tevékenységet folytatnak, előfordulhat bármilyen katasztrófa, vészhelyzet, baleset, vagy sérülés. Ezek elhárításában a tűzoltók az első reagáló erők, ők érnek elsőként a helyszínre, ezért nagyon fontos a megfelelő felkészültségük. Az ezredes hozzátette, minden évben igyekeznek valami újdonságot csempészni a vetélkedőbe, idén az oxigénpalackos lélegeztetőberendezéssel történő mentés volt ilyen elem. - Fontos, hogy a kor színvonalát kövessük, ezért a legkorszerűbb tudással rendelkező biztonságtechnikai mérnökök állítják össze a verseny anyagát - mondta el Gangler László, aki a pápaiak eredményével nagyon elégedett, hiszen a szolnoki csapat mögött másodiknak lenni kitüntetés.

Papp László főtörzsőrmester, a második helyen záró Pápa Bázisrepülőtér csapatának kapitánya elmondta, minden évben a legjobb testnevelés szintet elérő katonák kerülnek be a csapatba. A háromnapos verseny során az elméleti és gyakorlati felkészültségük mellett az erejüket és a kitartásukat is próbára teszik a honvédség tűzoltói.

Az esemény eredményhirdetéssel zárult.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. Január 19. 15:55, szombat | Helyi

Edzőmeccsen találkozott a Perutz és az ETO

A Perutz FC csapata felkészülési mérkőzésen 2-0-ra kikapott az NB II-es pontvadászat 10. helyén álló WKW ETO FC Győr gárdájától.

2019. Január 18. 10:41, péntek | Helyi

Késsel a kezében próbálta meg kirabolni az egyik pápai dohányboltot egy maszkos nő

A Pápai Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri.

2019. Január 18. 09:02, péntek | Helyi

Meghaladja az országos átlagot a pápai vásárlóerő

A Pápai Polgári Kör januári rendezvénye Projekt Partyval kezdődött, melyen dr. Áldozó Tamás polgármester egy friss kutatás eredményeit is ismertette a hallgatósággal.

2019. Január 17. 12:42, csütörtök | Helyi

Hat baleset az elmúlt héten

Az elmúlt héten – 2019. január 7. és 2019. január 13. között – a Pápai Rendőrkapitányság illetékességi területén hat közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.