Városlista
2018. augusztus 20, hétfő - István

Hírek

2018. Május 10. 23:20, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Vadászgépet oltottak a Bázisrepülőtéren

Vadászgépet oltottak a Bázisrepülőtéren

Másodpercek alatt a gomolygó füstben úszó MIG-21-es vadászgéphez értek a repülőtér tűzoltói. A látványos bemutatót mi sem úsztuk meg szárazon.

Huszadik alkalommal szervezték meg a Magyar Honvédség katonai tűzoltóbajnokságát a pápai Bázisrepülőtéren, melynek lezárásaként látványos bemutató gyakorlatot tartottak a tűzoltók. Egy MIG-21-es vadászgépet oltottak, majd pedig kimenekítették a pilótát. Az oltóhabból kollégánk is kapott egy keveset, ahogy az az alábbi videón is látszik.

Gangler László ezredes, az MH Pápa Bázisrepülőtér parancsnoka úgy fogalmazott, hogy egy katonai bázison különösen fontos a létesítmények és az emberi élet megóvása, hiszen a repüléssel veszélyes tevékenységet folytatnak, előfordulhat bármilyen katasztrófa, vészhelyzet, baleset, vagy sérülés. Ezek elhárításában a tűzoltók az első reagáló erők, ők érnek elsőként a helyszínre, ezért nagyon fontos a megfelelő felkészültségük. Az ezredes hozzátette, minden évben igyekeznek valami újdonságot csempészni a vetélkedőbe, idén az oxigénpalackos lélegeztetőberendezéssel történő mentés volt ilyen elem. - Fontos, hogy a kor színvonalát kövessük, ezért a legkorszerűbb tudással rendelkező biztonságtechnikai mérnökök állítják össze a verseny anyagát - mondta el Gangler László, aki a pápaiak eredményével nagyon elégedett, hiszen a szolnoki csapat mögött másodiknak lenni kitüntetés.

Papp László főtörzsőrmester, a második helyen záró Pápa Bázisrepülőtér csapatának kapitánya elmondta, minden évben a legjobb testnevelés szintet elérő katonák kerülnek be a csapatba. A háromnapos verseny során az elméleti és gyakorlati felkészültségük mellett az erejüket és a kitartásukat is próbára teszik a honvédség tűzoltói.

Az esemény eredményhirdetéssel zárult.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2018. Augusztus 19. 20:24, vasárnap | Helyi

Perutz: Döntetlen a Dunaharaszti MTK otthonában

Három forduló után is őrzi veretlenségét a Perutz FC, mely Ménfőcsanak után Dunaharasztiból is ponttal tért haza.

2018. Augusztus 19. 08:44, vasárnap | Helyi

Megújult a tapolcafői falumúzeum

Gyűjtést szerveztek a településrész lakosainak körében, így sikerült kibővíteni és megújítani a múltra jellemző tárgyakból álló tárlatot.

2018. Augusztus 18. 10:35, szombat | Helyi

Súlyos baleset történt a 83-ason Gyarmaton

Gyarmat belterületén történt baleset a reggeli órákban, a 83-as számú főúton.

2018. Augusztus 17. 14:42, péntek | Helyi

Szeptember 1-ig elkészülnek a Huszár Óvoda felújításával

Majd két hónapja dolgozik a kivitelező az épület belső tereinek megújításán. A közel 50 milliós kormányzati és önkormányzati forrásból megvalósuló beruházás tanévkezdésre megvalósul.