Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Május 03. 13:18, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelem

Ünnepi állománygyűlés, Szent Flórián tiszteletére

Ünnepi állománygyűlés, Szent Flórián tiszteletére

E mondattal zárta beszédét a szónok a veszprémi Vármegyeházán rendezett tűzoltónapi ünnepségen. Május negyedike Szent Flórián, a tüzes mesterségek, így a tűzoltók és a kéményseprők patrónusának napja. Ebből az alkalomból a hagyományoknak megfelelően ünnepi állománygyűlésen emlékezett meg Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság védőszentjéről. A Vármegyeháza Szent István termében tartott rendezvényen elismerést vettek át a katasztrófavédelem arra érdemes tagjai.

A május harmadikán megrendezett ünnepi állománygyűlést megelőzően Kapuvári Viktória tűzoltó ezredes, gazdasági igazgatóhelyettes, Kovács Péter tűzoltó alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő, valamint Rauch József tűzoltó alezredes, veszprémi kirendeltségvezető, és a Veszprémi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka, Nádai Tamás tűzoltó alezredes megkoszorúzták a veszprémi várfalban elhelyezett Szent Flórián-szobrot.

Az ünnepi állománygyűlés nyitányaként, a Vármegyeházán Porga Gyula, Veszprém polgármestere köszöntötte az egybegyűlteket. Hangsúlyozta, a tűzoltói hivatást, a tűzoltószakmát a biztonság, hősiesség és önfeláldozás jellemzi. A tűzoltókat övező bizalmat, és pozitív társadalmi megítélést munkájukkal vívják ki. Kiemelte ugyanakkor, hogy az előzőek mellett a fegyelem is sajátja Flórián lovagjainak, hiszen „fegyelem nélkül az a munka, amit a tűzoltók végeznek, csak öncélú hősieskedés.” Beszéde végén Porga Gyula megköszönte a lánglovagok munkáját, majd méltatta a korábbi igazgató, Dányi Béla nyugalmazott tűzoltó dandártábornok szakmai tevékenységét, és átnyújtotta számára Veszprém város ajándékát azért a közel nyolc éves munkáért, melyet a vármegye szolgálatában, védelmének igazgatásában tett.

A polgármester szavait követően beszédet mondott Horváth Sándor tűzoltó alezredes, pápai tűzoltóparancsnok. A parancsnok a lánglovagok védőszentje életének bemutatásával kezdte megemlékező gondolatait, kitért azokra a legendákra, melyek alapján Szent Flórián a tűzoltók patrónusa lett. Kiemelte, hogy a tűzoltók munkájában a hit mellett a hivatástudat a legfontosabb, ahogy megfogalmazta, „a jövő tűzoltója birtokában lehet a tudásnak, segíthetik a munkáját a legkiválóbb felszerelések, ha a lényéből hiányzik a hivatástudat, sosem fog elődei örökébe lépni.” Aláhúzta azt az üzenetet, hogy „rohanó világunkban arra is kell az időt áldozni, hogy a hivatás szeretetét továbbadjuk!”

A megemlékező gondolatokat követően Kapuvári Viktória tűzoltó ezredes, a rendezvény elöljárója, valamint azon városok vezetői, ahol hivatásos tűzoltó-parancsnokságok működnek, köszöntötték és elismerésben részesítették a szakmailag kiemelkedő tevékenységet végzett tűzoltókat, valamint a funkcionális szervezeti egységek legkiválóbb munkatársait.

Az elismerésben részesült valamennyi kollégának ezúton is gratulál a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság teljes személyi állománya!

Fotó: Csondor Henrietta tűzoltó hadnagy

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 13:40, hétfő | Helyi

Ismert olasz zenésznek adta ki magát, 3 milliót utalt neki a pápai hölgy

Egy ismert olasz együttes egyik tagjának adta ki magát a romantikus csaló, aki egy csomó pénzt kért a pápai nőtől - írja a Police.hu.

2024. Április 29. 09:24, hétfő | Helyi

Mindenki táncolt - Tánc világnapja Pápán

Az április 29-i tánc világnapjához kapcsolódóan kétnapos rendezvényt szervezett Pápán, a Vadvirág Művészeti Egyesület és a Tánc-Lánc Alapítvány.

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.