Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Május 18. 13:56, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Unger Tamás: Süle Zsolt csúsztat és tájékozatlan

Unger Tamás: Süle Zsolt csúsztat és tájékozatlan

Az alpolgármester szerint a jobbikos képviselő sajtótájékoztatója több valótlanságot, csúsztatást és álhírt tartalmazott, valamint nagyfokú tájékozatlanságról árulkodott.

Süle Zsolt a Somlai út - Batthyány utca kereszteződésénél nyilatkozott, a csomópontnál csúcsidőben jelentkező forgalmi nehézségekről, valamint az önkormányzat tervezett hitelfelvételéről.

Unger Tamás ezekre reagálva elmondta, rendőrségi beszámolók alapján nem újdonság, hogy a város több pontján alakulnak ki torlódások egyes idősávokban, mint mondta, a város útjai nem bírják el a nagy mértékben megnövekedett gépjárműforgalmat, éppen ezért az önkormányzat igyekszik kihasználni minden pályázati lehetőséget a közlekedési feltételek javítására. Süle Zsolt állításával szemben a TOP-os projektek során számba vették a lakossági észrevételeket - mondta az alpolgármester, a szóban forgó kereszteződéssel kapcsolatban pedig megjegyezte, a Jókai utca felújítása miatt vált kritikussá a helyzet, éppen ezért az önkormányat a rendőrséghez fordult, hogy csúcsidőben rendőri irányítás mellett haladhasson át a forgalom.

Hozzátette, az elsődleges közlekedésfejlesztési tervek között szerepelt a csomópont fejlesztése. Szakértői számítások alapján azonban világossá vált, hogy mivel a Somlai út a 832. számú országos közút része, nagyobb méretű körforgalom építését írja elő a szabályozás, akkorát, amekkora csak 2-3 lakóépület lebontása esetén férne el. A jelzőlámpás irányítás tervét szintén elvetették, mivel az szakértői vélemények szerint nem javítana, inkább rontana a helyzeten. - Jelenleg nem látszik a helyzet beláltható időn belüli megoldása a tér szűke miatt - fogalmazott Unger Tamás.

Az önkormányzat tervezett hitelfelvételével kapcsolatban az alpolgármester megismételte korábbi kérdését, mely szerint hagyjunk-e veszni kb. 10 milliárd forintnyi fejlesztési pénzt, csak hogy ne kelljen további 10-15 százalék saját forrást hozzátenni, részben hitelfelvételből?

Unger Tamás szerint a Jobbik kreatív ötlet híján hangulatkeltéssel próbálkozik, egyúttal visszautasította, hogy adóemelésekből fizetnék később vissza a felvett hitelt. - A város teljesítőképessége ezt minden nehézség nélkül elbírja, ráadásul lényeges nőtt az adófegyelem a városban, továbbá jelenleg kedvező feltételek mellett lehet hitelt igényelni - magyarázta az alpolgármester hozzátéve, jó okuk van azt is gondolni, hogy a pályázatok megemlelkedett költségeit a központi kormányzat részben meg fogja téríteni.

- Ez a fejlesztési ciklus egy soha vissza nem térő alkalom, amelyet minden település kihasználna. Meggyőződésünk, hogy Pápa soha nem látott fejlődés előtt áll - hangsúlyozta Unger Tamás.

Az alpolgármester felajánlotta Süle Zsoltnak, hogy ha nem rendelkezik elegendő információval egy adott témában, akkor bátran tegye fel neki a kérdéseit, számos foruma van ennek, és ne saját verziójával töltse ki a hiányzó információkat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.