Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2019. Június 29. 15:28, szombat | Külföld
Forrás: Index.hu

Újra kereskedhetnek amerikai cégek a Huaweijel!

Újra kereskedhetnek amerikai cégek a Huaweijel!

A G20-csúcson Donald Trump bejelentette, feloldja a Huawei elleni szankciókat - írja a Techcrunch-ra hivatkozva az Index.

Ez azt jelenti, hogy az amerikai kormányzat újra megengedi az amerikai cégeknek, hogy beszállítsanak a kínai óriáscégnek. A döntés előzménye, hogy Trump 2019. május 15-én az elnök rendeletben tiltotta meg az amerikai cégeknek, hogy nemzetbiztonsági kockázatot jelentő külföldi vállalatokkal üzleteljenek, a rendeletet gyakorlatilag a Huaweire írták, de később öt másik kínai cég is a tiltólistára került.

Ennek hatására a Google bejelentette, hogy korlátozzák a Huawei hozzáférését az Androidhoz, amerikai csipgyártók pedig közölték, hogy szakítanak a kínai céggel. Az azonnali teljes tiltás beláthatatlan káoszt eredményezett volna, ezért Trump rögtön utána 90 napra fel is függesztette a rendelet életbe lépését.

A Huaweinek nagyon jól jön Trump megenyhülése, a céget vezető Ren Zhengfei nemrég azt nyilatkozta, összesen 30 milliárd dollár bevételkieséssel számolnak a következő 2 évre a tiltás miatt. A Huawei időközben rákapcsolt saját operációs rendszerének fejlesztésére, nem kizárt, hogy kiszolgáltatottságának csökkentése érdekében a cég idővel leáll az Androidról akkor is, ha egyébként üzletelhetne a Google-lel.

Címkék: android, Google, huawei

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -