Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Szeptember 19. 10:44, szerda | Bulvár
Forrás: infovárosok

Újra jelentkezik az örökbefogadást népszerűsítő kutyás reality-magazin

Újra jelentkezik az örökbefogadást népszerűsítő kutyás reality-magazin

Gazdára váró kutyusok és Iain Lindsay nagykövet társaságában számolt be a Pacsi! című kutyás reality-magazin újdonságairól a műsorvezető Molnár Karesz és Kevin kutya.

Az RTL Klub műsorában továbbra is segítenek eligazodni a kutyás élet útvesztőjében, az örökbefogadások intim pillanatinak bemutatásával pedig amellett kampányolnak, hogy új kedvenc választásánál minél többen döntsenek a menhelyi kutyusok adoptálása mellett. A második évad első adása szeptember 29-én, szombaton 11:55-kor látható majd.

„Missziónk továbbra is változatlan Kevinnel, szeretnénk, ha hozzá hasonlóan új otthonra lelnének a gazdátlan kutyusok” – kezdi a műsorvezető, Molnár Karesz. „Nagy öröm, hogy az első évad után számos olyan visszajelzést kaptunk alapítványoktól és menhelyektől, hogy több örökbefogadójuk a műsor hatására döntött úgy, hogy új, boldog életet ad egy kidobott, sérült lelkű kutyának. Persze nagy még a munka, tele az összes menhely, számos kutya még mindig az utcán kóborol, rengeteg egészséges kutyust pedig egyszerűen elaltatnak.”

Karesz azt is elárulta, a saját fejlesztésű formátum egyik sajátja, hogy nem csak beszél az örökbefogadásról, a nézők az új gazdikkal együtt élhetik át a nagy találkozás első, megható pillanatait. Emellett számos hasznos tanáccsal szolgálnak a már kutyás családoknak, az új évadban pedig megszólalnak az Eötvös Loránd Tudományegyetem Etológiai Tanszékének kutatói is. A szakemberekkel olyan izgalmas témákat járhatunk körbe, mint a gazdához való kötődés kialakulása, a dominancia kérdése, vagy éppen, hogy vizsgálható-e a kutyánk személyisége.

A Pacsi! rajongói között van Iain Lindsay, az Egyesült Királyság magyarországi nagykövete is, aki elkötelezett támogatója az állatmentés ügyének. “A britek híresek az állatszeretetükről” – mondja a nagykövet. “Nagy népszerűségnek örvend például Larry, a macska, aki a Downing Street 10 alatti miniszterelnöki rezidencia ‘Főegerésze’ címének birtokosa, de említhetjük a corgi kutyákat is, akik szinte elválaszthatatlanok Őfelségétől, a Királynőtől. Büszke vagyok rá, hogy az én budapesti rezidenciámnak is van két menhelyről örökbe fogadott lakója: Mikan, a bájos vörös kiscicánk Budapestről, és Juno, a kócos kutyus, aki Érdről került hozzánk. Juno egyéniségére a múlt héten még Ő Királyi Fensége, András yorki herceg is felfigyelt, és a közösségi médiában közzétett egy fotót a kutyusról, aki remekül érezte magát a herceg tiszteletére rendezett fogadáson a vendégek között. A cicánk és a kutyánk az otthonunk igazi szeretet- és örömforrásai, de emellett Juno kutya a jótékony célú futóversenyekre és az edzéseimre is szívesen elkísér”.

A sajtóeseményen a Vigyél Haza Alapítvány elnöke, Óvári András a műsor létjogosultságáról beszélt, és szó esett arról is, miként segíthet a Pacsi! abban, hogy kialakuljon az összhang a kutyás és nem kutyás társadalom között. A helyszínt biztosító Vizslafotózás kutyafotósa, Göblyös Péter a jelenlévő gazdikereső kutyusok segítségével mutatta be, hogy készül egy kutyaportré. A kanapés fotón szereplő Füge és Picúr új otthonra várnak, aki úgy érzi, szerető családot tudna biztosítani valamelyik kutyusnak, a Vigyél Haza Alapítvány oldalán megadott elérhetőségeken veheti fel a kapcsolatot az alapítvány munkatársaival.

Címkék: örökbefogadás, kutya

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára