Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2017. Szeptember 12. 14:47, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Újonnan felavatott tiszteket fogadott a városvezető

Újonnan felavatott tiszteket fogadott a városvezető

Hagyományteremtő szándékkal, jelképes gesztust gyakorolt a városvezetés az újonnan Pápán szolgálatba állt katonák felé.

Az augusztus 20-án felavatott tisztek és altisztek első tiszti beosztásukban, a pápai Bázisrepülőtéren álltak szolgálatba. A katonai bázis célja, hogy a katonák mind a munkájukban, mint pedig a magánéletben megtalálják számításaikat a városban, utóbbit segítheti ez a jelképes gesztus is. A néhány hete Pápán dolgozó tiszteket Áldozó Tamás fogadta az Esterházy-kastélyban, majd pedig városnézés következett. A Gangler László ezredes, a Bázisrepülőtér parancsnoka által kezdeményezett alkalmon a polgármester egy kötetlen beszélgetés keretén belül beszélt a katonáknak a város múltjáról, jelenéről és a jövőbeni tervekről. - Örülök annak, hogy személyesen kapcsolatba kerültünk és azt remélem, hogy ez a mai beszélgetés egy hosszútávú személyes kapcsolatot indít el és sokszor lesz még alkalmunk a városról beszélgetni - mondta a városvezető hozzátéve, kíváncsi volt arra is, hogy az ország különböző pontjairól érkező tisztek miként látják Pápát.

Göblyös Bence a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen végzett, katonai üzemeltetés szakon, katonai repülésirányító szakiránnyal. - Örömmel jöttem Pápára az első tiszti beosztásomat betölteni, jelenleg a repülőtér légiforgalmi irányítójaként dolgozom - mondta el a hadnagy, akire eddig pozitív benyomást tett Pápa és a pápai Bázisrepülőtér, ahol nemzetközi környezetben, professzionális körülmények között dolgozhat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:35, péntek | Helyi

Bölcsődét avattak Mihályházán

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.

2024. Május 03. 08:07, péntek | Helyi

Lezárja a MÁV az Acsádi úti vasúti átjárót

A lezárás idején sem gyalogosan, sem pedig közúti járművel nem lehet majd áthajtani a kereszteződésen.

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.