Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2023. Július 05. 11:17, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Újabb telefonos csalás, ezúttal egy vaszari nőt vertek át

Újabb telefonos csalás, ezúttal egy vaszari nőt vertek át

A bankok nevében telefonáló ügyintézők soha nem kérik semmilyen program telepítését! Ha mégis ilyenre kérik, biztosan csalókkal van dolga.

Egy 33 éves vaszari hölgyet hívott fel a napokban egy magát banki ügyintézőnek kiadó személy, és arról tájékoztatta, hogy bankszámláján gyanús tranzakciót észleltek. Miután a sértett közölte, hogy ezt nem ő kezdeményezte, a telefonáló a jelszó megváltoztatásához egy AnyDesk nevű program telepítését javasolta a sértettnek, aki ezt meg is tette Az elkövető a valójában távoli hozzáférést biztosító alkalmazás segítségével megszerzett jelszavak segítéségével ezután közel 1.300.000 forintot utalt el jogosulatlanul a sértett számlájáról.

Az ügyben csalás miatt indult büntetőeljárás.

Mit tegyünk, hogy ne váljunk hasonló csalások áldozatává?
• Minden esetben kezeljék fenntartással az ismeretlen telefonhívásokat!
• Soha ne adja ki ismeretleneknek, főként ne telefonon, interneten a bankkártyája adatait, netbankja belépési adatait! A bankok az ügyintézés során soha nem kérik az ügyféltől ezeket az információkat, mivel az ügyfél-azonosítás során a valódi banki dolgozó ezen adatokat látja!
• Ismeretlen eredetű programot soha ne telepítsen fel vagy töltsön le a számítógépére, illetve a telefonjára, bárki is javasolja azt Önnek! Ilyet a bankok soha nem kérnek az ügyfelektől és még arra sem kötelezik őket, hogy a netbankot használják.
• Előfordulhat, hogy a bank valóban olyan pénzmozgást észlel az ügyfél bankszámláján, ami gyanúra adhat okot. Ilyen esetben felveszik az ügyféllel a kapcsolatot, és csak az adott tranzakcióra vonatkozóan kérnek megerősítést, hogy az teljesülhet-e, és ekkor is történik ügyfél-azonosítás. A bank telefonon soha nem ad utasítást semmilyen átutalásra az ügyfélnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 13:40, hétfő | Helyi

Ismert olasz zenésznek adta ki magát, 3 milliót utalt neki a pápai hölgy

Egy ismert olasz együttes egyik tagjának adta ki magát a romantikus csaló, aki egy csomó pénzt kért a pápai nőtől - írja a Police.hu.

2024. Április 29. 09:24, hétfő | Helyi

Mindenki táncolt - Tánc világnapja Pápán

Az április 29-i tánc világnapjához kapcsolódóan kétnapos rendezvényt szervezett Pápán, a Vadvirág Művészeti Egyesület és a Tánc-Lánc Alapítvány.

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.