Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Augusztus 07. 09:24, csütörtök | Helyi
Forrás: omegahirek.hu

Újabb részletek a pápai emberölés ügyében

Újabb részletek a pápai emberölés ügyében

Ötfős nyomozócsoport dolgozik napi nyolc órában az elhunyt pápai asszony ügyén. Cs. Józsefné, Vera néni fiát azzal gyanúsítják, hogy agyonverte, majd elrejtette édesanyja holttestét - írja az omegahirek.hu.

Május 5-dike óta köröztük eltűntként a pápai asszonyt. Már akkor a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság három dolgozója értékelte folyamatosan a beérkező adatokat. Egyre gyanúsabbá váltak az ügy körülményei, felmerült, hogy bűncselekmény is történhetett, ezért büntetőeljárást indítottunk az ügyben. Az eltűnt nő fiát pedig segítségnyújtás elmulasztásával gyanúsítottuk meg és őrizetbe vettük - idézte fel a nyomozás kezdeteit kérdésünkre a nyomozás vezetője, Baráth Attila.

Mint mondta, már a körözés során felmerültek olyan adatok, amelyből kiindulva kutatást rendeltek el, ennek eredményeként találtak női holttestet június 18-án Pápa külterületén. A vizsgálatok alapján a maradványokat beazonosították - bebizonyosodott, hogy a női holttest azonos a bejelentő édesanyjával.


A nyomozás vezetője szerint az alapos nyomozás meghozta eredményét - bizonyítható Cs. Tamás bűnössége

- Jelenleg halált okozó testi sértés elkövetésével gyanúsítjuk az 51 éves férfit. Megalapozottan gyanúsítható ugyanis azzal, hogy saját lákásában bántalmazta édesanyját, aki a bántalmazás következtében elhalálozott, a holttestet ezt követően elrejtette. Az ügyön jelenleg ötfős nyomozócsoport dolgozik, hogy teljes részletességgel feltárja az ügyet - fogalmazott Baráth Attila. Hozzátette, köszönettel tartoznak számos segítőnek, szakértőnek, akik rendkívül precízen és gyorsan végezték el a szükséges vizsgálatokat, többek közt a DNS vizsgálatot.

Az ügy fejleményeinek ismeretében visszamentünk a pápai lakótelepre, ahol az asszony élt és meghalt három hónappal ezelőtt. Szomszédai, ismerősei, akik korábban fiától félve nem akartak beszélni, most megdöbbentő részleteket árultak el.


Ebben a házban lakott az idős asszony, a gyanú szerint itt verte agyon a fia

Megtudtuk, hogy Cs. Tamás büntetett előéletű. Anyja, akit szinte folyamatos terror alatt tartott, mégis védte és szerette az egyetlen gyermekét. Még akkor is, amikor idegileg annyira kikészítette, hogy az asszony Sümegre idegi kezelésre kényszerült. A környéken lakók Tamást rendkívül erőszakos és agresszív embernek ismerték. Állítják, a férfi rendszeresen bántalmazta édesanyját. - Amíg még valamennyire tudott járni, itt üldögéltünk a padon és beszélgettünk. Előfordult, hogy elpanaszolta, hogy bánik vele a Tamás, de azt mondta, szóvá ne merjük tenni, mert azért is kapna - mondta Viczmann Józsefné, aki jó barátságban volt Vera nénivel.
Elmondása szerint az asszony halk szavú, csendes és nagyon jóravaló volt. Mindenki szerette és tisztelte a környéken. Önállóan már bottal sem tudott közlekedni, ezért csak az erkélyre botorkált ki, onnan integetett át a szomszédoknak.

Április végén feltűnt, hogy már napok óta nem láttam Verát, nem jött ki az erkélyre. Aggódtam is érte. A postás mesélte, hogy a nyugdíját is a fia vette át, azt mondta, hogy az anyja elsett és megütötte magát. Állítólag vért is látott a lakásban, de arra Tamás azt mondta, hogy az anyja baleseténél vérzett, beütötte a fejét a kádba, vagy talán a nyelvét harapta el - valami ilyesmire hivatkozott. Hirtelen nagy takarítást is tartott, pedig korábban nem szokott. Úgy felmosott mindent, hogy sikerült eláztatnia az alatta lakót - mesélte Viczmanné. Kati néni nem érti, hogy nem tűnt fel a házban senkinek, amikor a férfi kicipelte a holttestet.
- Igaz 40 kilonál nem lehett sokkal több szegény Vera, de akkor is le kellett vigye valahogy az emeletről. Senki se látta, hallotta, ahogy vonszolja? És hogy vitte el az erdőhöz? Ennek a fiúnak se jogosítványa, se autója, csak egy rozoga női kerékpárja. Ezek szerint vagy azon tolta el, vagy valaki segíthetett neki - vélekedett a barátnő.


Viczmann Józsefné Kati néni is rettegett Tamástól - szerinte a férfi rendszeresen verte az anyját

A Wesselényi utcában miden lakó azon töpreng, mi történhetett. Abban a kezdetektől fogva biztos volt mindenki, hogy saját fia megölte az asszonyt. A félelem viszont lassan szomorúságba, és megbotránkozásba vált. - Legalább rács mögött van és másnak már nem árthat. Bízunk benne, hogy megkapja amit érdemel egy anyagyilkos - mondták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:36, szerda | Helyi

Kiütéses győzelemmel jutott tovább a megyei kupában a Perutz

A Veszprém vármegyei kupa 5. fordulójában az idén még veretlen Balatonfűzfő otthonába látogatott a Perutz, ahol sikerült revansot venni a bajnokságban elszenvedett vereségért és 5-0-s győzelemmel jutott tovább a Pápa.

2024. Május 01. 09:23, szerda | Helyi

Elindultak a fúvósok, ébresztőt fújnak a városnak

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 30. 13:06, kedd | Helyi

Pápára jön Magyar Péter

Május másodikán csütörtökön, este 6-kor beszél a Fő téren, majd pedig kötetlen beszélgetésre invitálja a jelenlévőket a Tisza párt vezetője.

2024. Április 30. 12:58, kedd | Helyi

Bocskay László visszalépett a jelöltségtől

A Fidesz-KDNP jelöltje kezelőorvosai javaslatára döntött úgy, hogy nem indul el az önkormányzati választáson, Pápa 3-as számú egyéni választókerületében.