Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Augusztus 09. 15:32, szerda | Bulvár
Forrás: mti.hu

Újabb központot nyit a Facebook Németországban a jogsértő tartalmak kezelésére

Újabb központot nyit a Facebook Németországban a jogsértő tartalmak kezelésére

Berlin után Essenben nyitja meg második olyan központját a Facebook Németországban, ahol a jogsértő, illetve büntethető bejegyzések törlésével foglalkoznak majd - jelentette be a legnagyobb közösségi portál szerdán.

Az ősztől működő esseni centrumban ötszázan dolgoznak majd. Berlinben éppen nemrég emelték hétszázra a munkatársak számát.
A Facebook döntésének hátterében egy a szövetési parlament (Bundestag) által nemrég elfogadott törvényjavaslat állhat, amellyel a gyűlölködő bejegyzések és személyiségi jogokat sértő, lejárató álhírek visszaszorítását szeretné elérni a kormány. Az új jogszabály szerint a közösségi oldalak üzemeltetői akár 50 millió euró (15,5 milliárd forint) pénzbüntetést is kaphatnak, ha nem távolítják el a jogsértő tartalmakat.
A Facebook mellett a Youtube-ra és a Twitterre is vonatkozó rendelet október 1-jén lép életbe, de büntetni csak 2018-tól fognak.
A törvény szerint egyértelmű esetekben 24 óra alatt törölni kell a sértő tartalmat, a kérdéses bejegyzéseknél pedig egy hét áll rendelkezésre.
Az új rendelkezésnek számos bírálója volt, ellenzői egyebek mellett azzal érvelnek, hogy a fenyegető pénzbüntetés miatt a szükségesnél több bejegyzést törölnek majd a cégek.
Heiko Maas igazságügyi miniszter a Facebook döntéséről azt mondta a Der Spiegel hírmagazinnak, hogy már régóta esedékes volt egy második központ létrehozása a sértő tartalmak kezelésére.
Úgy fogalmazott, "egyetlen közösségi oldal sem lehet érdekelt abban, hogy bűncselekmények elkövetésére használják".
A Facebooknak világszerte jelenleg 4500 munkatársa dolgozik a kifogásolható tartalmak eltávolításán, de ezt a számot a jövőben 7500-ra szeretnék emelni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.