Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2016. November 09. 21:21, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Újabb játszóteret újított fel a Városgondnokság

Újabb játszóteret újított fel a Városgondnokság

Ezzel a volt Kilián lakótelep mindhárom játszóterét sikerült modernizálni. Jövőre folytatódik a felújítási program, de új játszótér építése is szerepel a tervek között.

Unger Tamás, a körzet önkormányzati képviselője köszönetet mondott a Városgondnokság munkájáért. – Csak pozitív visszajelzéseket kaptunk a már korábban felújított játszóterekkel kapcsolatban, jó látni, hogy munkával, szorgalommal, egy kis megtakarítással mennyi mindent el lehet érni. Emlékeim szerint amióta a térség képviselője vagyok, azóta a választók kérése a Vízmű utcai játszótér felújítása, ezért nagy öröm, hogy végre ez is megvalósult – mondta el Unger Tamás hozzátéve, itt is jól látható az a koncepció, hogy az önkormányzat álláspontja szerint a játszóterek nem csupán játszóterek, hanem közösségi terek is, így a gyermekek kísérői is helyet tudnak foglalni, kényelmesen beszélgethetnek egymással.

Bakó István a Városgondnokság igazgatója elmondta, a régi csővázas játékok már nemcsak korszerűtlenek, de helyenként veszélyesek is voltak, ezért leszerelésre kerültek. Helyettük modern játékokat helyeztek ki, egy csúszdát és egy hintát, de továbbiak, egy mérleghinta és egy rugós játék is került a térre. A társaság munkatársai padokat és asztalokat is felszereltek, de gondoltak a biztonságra is, egy sövényt telepítettek a játszótér és a Vízmű utca közé.

Az idei évben a Városgondnokság több mint öt millió forintot költött játszótér felújításra. A következő év terveiben szerepel továbbiak felújítása, bővítése és új játszóterek építése is. Bakó István szerint ha minden évben ekkora összeget tudnak erre a célra felhasználni, akkor komoly előrelépést fognak tudni elérni a játszóterek állapotában. A sokak által hiányolt várkerti játszótér felújítása a már beadott európai uniós pályázat részeként valósulhat meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 19:15, csütörtök | Helyi

Hajmeresztő dolgot csinált az autós Pápa határában - Videó

Az új 83-as útra szeretett volna felhajtani a Mercedes sofőrje, meg is tette, ám forgalommal szemben...

2024. Május 16. 06:35, csütörtök | Helyi

Bejutott a megyei kupa döntőjébe a Perutz

A Veszprém vármegyei kupában sorozatban hatodik mérkőzését is megnyerte a Pápa, ezúttal a Péti MTE-t győzték le 3-1 arányban, ami azt jelenti, hogy a júniusi kupadöntőben a Balatonalmádi csapata ellen zárja a sorozatot a Perutz.

2024. Május 16. 06:34, csütörtök | Helyi

Molnár István szerint 2011 óta hanyatlik a város

A független polgármesterjelölt szerint 2011 óta hanyatlik Pápa városa, amelyet az az önkormányzati dokumentum is alátámaszt, melyet Unger Tamás programjuknak tekint.

2024. Május 15. 18:28, szerda | Helyi

Jövő nemzedéke program - A fiatalok Pápán tartását célozza Grőber Attila második programcsomagja

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint ha nem lép ezen a területen a következő polgármester, akkor öt év múlva már csak 25 ezer pápairól beszélhetünk.