Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2019. Augusztus 30. 14:40, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Új mozgalom alapítását kezdeményezi Orbán Imre

Új mozgalom alapítását kezdeményezi Orbán Imre

Az egykor a Jobbikot, majd a Mi Hazánk Mozgalmat támogató politikus nem szeretne visszatérni a pártpolitikába, ugyanakkor várja azok csatlakozását az új mozgalomhoz, akik szintén csalódtak az elmúlt 30 évben.

Orbán Imre úgy fogalmazott, hogy a rendszerváltás és az uniós csatlakozásunk után méltán gondolhatjuk, hogy becsaptak minket, 30 évvel ezelőtt nem azt ígérte a politikai elit, mint ami most zajlik a közéletben. -A nemzeti vagyon, a magyar föld az oligarchák kezében. Az elmúlt 30 év alatt sem sikerült enyhíteni az egyoldalú energiafüggőséget. A mindenkori kormány elszabotálja a kommunista múlttal való szembenézést, az elszámoltatást. Az egészségügyben súlyos anomáliák vannak, egyszerre van jelen a hiány és a pazarlás. Az idősek és fiatalkorúak ellen elkövetett bűncselekményeket nem tudja megfékezni a rendőrség. Az országot átszövi a pályázati pénzek lefölözése, a közbeszerzés szó mára egyet jelent a korrupcióval. A politikai elit napi szinten, a továbbélése szempontjainak megfelelően fosztja ki az embereket. A vidék Magyarországa elnéptelenedik, pedig a kormányzat minden eszközzel ösztönzi a családteremtést.A hatalom megszerzésének reményében elvtelen és erkölcstelen koalíciók köttetnek.Nincs az országnak konstruktív ellenzéke, és nincs kompromisszumra képes kormánya. Mindent elural a vad törzsi sovinizmus, a politikai ellenfél minden áron való legyőzése, likvidálása - sorolta a problémákat Orbán Imre hozzátéve, ezen előzmények okán javalsatot tesz egy nemzeti mozgalom, a "Nemzeti Koalíció Magyarországért" mozgalom létrehozására.

- Ez a koalíció nem a pártok koalíciója, hanem azoké az embereké, akik nagyjából azon a véleményen vannak az elmúlt 30 évről és a jelenről, melyet az előbb felvázoltam. Ez a koalíció nem egy újabb párt, hanem a mindenkori helyi és országos politikai hatalom konstruktív lelkiismerete kíván lenni. Ennek a koalíciónak a legfőbb feladata, a magyar érdek és a magyar jövő feletti őrködés. Ehhez keresek társakat Pápáról, Veszprém megyéből, Magyarországról és a Kárpát-medencéből! - hangsúlyozta Orbán Imre.

A politikus úgy fogalmazott, el kell gondolkodni azon, hogy mi az oka annak, hogy Pápán 30 éve a Fidesz vezeti Pápa városát. - Nincs-e gond a helyi ellenzékkel, azokkal az emberekkel, akik az ellenzéket megtestesítik, akik évekig nagyon jól elvannak, eldagonyáznak az önkormányzatban, a bizotságokban, a választási kampány idején meg eljátszák az ellenzéki szerepet. Véleményem szerint rájuk semmi szükség nincs - emelte ki Orbán Imre.

Címkék: orbán imre, politika

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 06:00, kedd | Helyi

A fészkelő erdei fülesbaglyok állományának felmérésében segíthet a lakosság

Az erdei fülesbaglyok fészkelő állományának felmérésében kéri a lakosság segítségét a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 29. 13:40, hétfő | Helyi

Ismert olasz zenésznek adta ki magát, 3 milliót utalt neki a pápai hölgy

Egy ismert olasz együttes egyik tagjának adta ki magát a romantikus csaló, aki egy csomó pénzt kért a pápai nőtől - írja a Police.hu.

2024. Április 29. 09:24, hétfő | Helyi

Mindenki táncolt - Tánc világnapja Pápán

Az április 29-i tánc világnapjához kapcsolódóan kétnapos rendezvényt szervezett Pápán, a Vadvirág Művészeti Egyesület és a Tánc-Lánc Alapítvány.

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.