Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Április 25. 12:54, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Új elektromos kishaszongépjárművet kapott az ESZI

Új elektromos kishaszongépjárművet kapott az ESZI

A praktikus járgányt számos célra tudja használni Pápa Város Egyesített Szociális Intézménye, amely a Városok és Falvak Szövetsége, Ne élj üvegházban - című programjának keretében kapta meg a járművet.

Dr. Áldozó Tamás polgármester köszöntötte az autó ünnepélyes átadása kapcsán összesereglett munkatársakat és az idősek otthonának lakóit. A városvezető köszönetet mondott a Városok és Falvak Szövetségének, hogy Pápára is kerülhetett egy ilyen kis autó.

Halász János, a Városok és Falvak Szövetségének elnöke elmondta, ez a mai alkalom a program második lépcsőfokának tekinthető, hiszen elsőként, tájékoztató kampány keretében gyermekeknek tartottak interaktív foglalkozásokat, melyeken megismerkedhettek az elektromos meghajtású közlekedés történetével, technikai részleteivel, és azzal, hogy miért fontos a károsanyag-kibocsátás mentessége, a bolygó jövője miatt. A program második eleme, hogy elektromotoros haszongépjárművet kapnak a települések, amely különféle szociális, vagy önkormányzati feladatok ellátásában jelenthet olcsó és praktikus segítséget.

Szalainé Tihanyi Andrea, az ESZI intézményvezetője elmondta, már egy hónapja használják megelégedéssel a járművet, egyelőre elsősorban az intézmény telephelyei közötti mobilitásra. Ezen kívül szeretnék a mentális- és házigondozásban dolgozó kollégáik rendelkezésére is bocsátani a közlekedési eszközt, hogy rossz időjárási körülmények között segítse az ő munkájukat is.

Címkék: elektromos autó, eszi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:24, hétfő | Helyi

Mindenki táncolt - Tánc világnapja Pápán

Az április 29-i tánc világnapjához kapcsolódóan kétnapos rendezvényt szervezett Pápán, a Vadvirág Művészeti Egyesület és a Tánc-Lánc Alapítvány.

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.