Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. Június 09. 09:30, csütörtök | Helyi
Forrás: Pápa-ma

További fejlesztések az Esterházy kastélyban!

További fejlesztések az Esterházy kastélyban!

Jóváhagyta az NFÜ az Esterházy-kastély további újjáépítését és fejlesztését. - A kastély Norvég-alapból eddig megvalósult rekonstrukciója tovább folytatódhat és most a főépület teljes egészében, valamint a főépület által k

A munkálatok megkezdésének időpontját nagyon nehéz megbecsülni, hiszen több közbeszerzési eljárást kell még lefolytatni, de dr. Áldozó Tamás szerint 2012 tavaszán már átveszik az épületet a kivitelezők. Ez azt is jelenti, hogy a Jókai Mór Városi Könyvtár addig biztosan a kastélyban tud a jelenlegi feltételekkel továbbműködni, akkor pedig a munkaterületek átadási sorrendjének megfelelően fog döntés születni a könyvtár további működési helyéről.
A projektben a családbarát szolgáltatásokkal történő fejlesztés nagy hangsúlyt kapott, hiszen a pályázat benyújtásakor olyan szakmai koncepciót állított össze Pápa Város Önkormányzata, amely különös figyelmet biztosít a gyermekekre és a gyerekes családokra.
- Abból a prekoncepcióból indultunk ki a pályázat összeállítása során, hogy a gyerekes családok az utazási döntéseiket a gyerekekre való tekintettel hozzák meg, tehát azokat az attrakciókat részesítik előnyben, ahol gyerekeknek szóló programok és elfoglaltságok vannak. Ez egy ilyen programot fog majd megvalósítani. Például a kastély keleti szárnyában kialakított gyerekbirodalom kifejezetten ilyen vonzerő lesz, de a mostani, már megvalósult programok, módszertani, pedagógiai foglalkozások is a gyerekeknek szólnak.
A környezetbarát üzemeltetés lehetővé tévő újjáépítés pedig azt jelenti, hogy a fenntartó úgy szeretné üzemeltetni a kastélyt, hogy az a környezetre a lehető legkisebb károsodást gyakorolja. Ez a kastély fűtési és világítási technológiáit érinti - mondta a polgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.