Városlista
2019. március 20, szerda - Klaudia, Alexandra

Hírek

2018. Március 20. 09:09, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Töreki Milán: Olcsó, populista retorikát alkalmazva próbálják a programomat lejáratni

Töreki Milán:  Olcsó, populista retorikát alkalmazva próbálják a programomat lejáratni

A Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje Áldozó Tamás nyilatkozatára reagált.

A jobbikos jelölt programjában szerepel, hogy el fogják törölni a társasági adózás (TAO) mai rendszerét és azt közhasznú beruházásokra fogják fordítani. Ezzel kapcsolatban Áldozó Tamás azt mondta hétfői sajtótájékoztatóján, hogy "ha Töreki Milán fenyegetőzése beválik, akkor a pápai családokat és az egyesületekben sportoló közel ötszáz fiatalt több mint 217 millió forintnyi lehetőségtől fosztja meg." - Alaptalan hazugság, ami beleillik a Fidesz propaganda gépezetébe. Több mint 330 milliárd forintnyi társasági adó áramlott a TAO-támogatási rendszer bevezetése, azaz 2011. óta az államkassza helyett különböző sportszervezetekhez. Én ez ellen emeltem fel a szavam. Látni kell, hogy szinte ellenőrizetlen módon milliárdok áramlottak a magyar futball néhány klubjához, ami elfogadhatatlan. Én a futball egyeduralmát akarom megtörni. A nagy klubok és az MLSZ agyonpénzelése helyett a lokális kis csapatok fejlesztése a cél, ami a fiatalok sportolását segíti és nem a pénzmosást - fogalmazott szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében Töreki Milán hozzátéve, különböző közhasznú és közérdekű beruházásokra, kórházfelújításra, eszközbeszerzésre, utak rendbetételére, oktatásfejlesztésre, vagy épületrekonstrukcióra fordítaná a TAO-pénzeket.

- Alaptalan és nevetséges vádaskodás, Áldozó Tamás sajtótájékoztatójának ide vonatkozó része, ebből a próbálkozásból is tisztán látszik, hogy ész érvek híján olcsó, populista retorikát alkalmazva próbálják a programomat lejáratni - hangsúlyozta Töreki Milán.

Áldozó Tamás sajtótájékoztatóján szólt különböző fenyegető, gyilkosságra felhívó kommentárokról is, amelyek a közösségi oldalon jelentek meg. Ezzel kapcsolatban a jobbikos képviselőjelölt úgy fogalmazott közleményében, hogy szürreális érzés fogta el a tudósítás olvasásakor. - Az az ember emeli fel a hangját a gyalázkodó kommentekkel szemben, aki maga is előszeretettel nyilvánul meg a közösségi médiában vállalhatatlan stílusban: félkegyelműnek nevezett pápai polgárok, hulladéknak nevezett jégkorong szurkolók, egy üzletlánc igazgatójának gyalázása, neonáci és ifjúkommunista rühedéknek nevezett egyetemi hallgatók. Ezek mind egy ember facebook oldaláról származnak, aki pedig nem más, mint városunk első embere - hangsúlyozta a képviselőjelölt, aki szerint Áldozó Tamásnak először saját írásai miatt kellene bocsánatot kérnie.

Fotó: archív

Ezek érdekelhetnek még

2019. Március 19. 20:33, kedd | Helyi

Lakossági fórumon kérték ki a lakosság véleményét a Külső-Várkert megújítási terveiről

Zöld Város II. projekt Külső-Várkertre vonatkozó első tanulmányterveinek megvitatására az önkormányzat lakossági fórumot szervezett, hogy a pápaiak javaslatait megismerve, azokat továbbítsa a tervezők felé.

2019. Március 19. 20:30, kedd | Helyi

Helyreigazító cikkekből csinált kiállítást a Jobbik

A tárlatot még holnap délutánig megtekintheti a pápai Március 15. téren – mondta el Süle Zsolt.

2019. Március 19. 20:00, kedd | Helyi

Pápán forgat Borbás Marcsi

A napokban városunkban készül a Gasztroangyal című műsor.

2019. Március 18. 16:28, hétfő | Helyi

Pápán is fizethet verssel a kávéért

Március 21-én a Költészet Világnapján a „Fizess Verssel” Nemzetközi kezdeményezés keretében egy előre megírt költemény elszavalásával is lehet fizetni, méghozzá Pápán is. Mutatjuk, hogy hol.