Városlista
2018. július 16, hétfő - Valter

Hírek

2018. Március 20. 09:09, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Töreki Milán: Olcsó, populista retorikát alkalmazva próbálják a programomat lejáratni

Töreki Milán:  Olcsó, populista retorikát alkalmazva próbálják a programomat lejáratni

A Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje Áldozó Tamás nyilatkozatára reagált.

A jobbikos jelölt programjában szerepel, hogy el fogják törölni a társasági adózás (TAO) mai rendszerét és azt közhasznú beruházásokra fogják fordítani. Ezzel kapcsolatban Áldozó Tamás azt mondta hétfői sajtótájékoztatóján, hogy "ha Töreki Milán fenyegetőzése beválik, akkor a pápai családokat és az egyesületekben sportoló közel ötszáz fiatalt több mint 217 millió forintnyi lehetőségtől fosztja meg." - Alaptalan hazugság, ami beleillik a Fidesz propaganda gépezetébe. Több mint 330 milliárd forintnyi társasági adó áramlott a TAO-támogatási rendszer bevezetése, azaz 2011. óta az államkassza helyett különböző sportszervezetekhez. Én ez ellen emeltem fel a szavam. Látni kell, hogy szinte ellenőrizetlen módon milliárdok áramlottak a magyar futball néhány klubjához, ami elfogadhatatlan. Én a futball egyeduralmát akarom megtörni. A nagy klubok és az MLSZ agyonpénzelése helyett a lokális kis csapatok fejlesztése a cél, ami a fiatalok sportolását segíti és nem a pénzmosást - fogalmazott szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében Töreki Milán hozzátéve, különböző közhasznú és közérdekű beruházásokra, kórházfelújításra, eszközbeszerzésre, utak rendbetételére, oktatásfejlesztésre, vagy épületrekonstrukcióra fordítaná a TAO-pénzeket.

- Alaptalan és nevetséges vádaskodás, Áldozó Tamás sajtótájékoztatójának ide vonatkozó része, ebből a próbálkozásból is tisztán látszik, hogy ész érvek híján olcsó, populista retorikát alkalmazva próbálják a programomat lejáratni - hangsúlyozta Töreki Milán.

Áldozó Tamás sajtótájékoztatóján szólt különböző fenyegető, gyilkosságra felhívó kommentárokról is, amelyek a közösségi oldalon jelentek meg. Ezzel kapcsolatban a jobbikos képviselőjelölt úgy fogalmazott közleményében, hogy szürreális érzés fogta el a tudósítás olvasásakor. - Az az ember emeli fel a hangját a gyalázkodó kommentekkel szemben, aki maga is előszeretettel nyilvánul meg a közösségi médiában vállalhatatlan stílusban: félkegyelműnek nevezett pápai polgárok, hulladéknak nevezett jégkorong szurkolók, egy üzletlánc igazgatójának gyalázása, neonáci és ifjúkommunista rühedéknek nevezett egyetemi hallgatók. Ezek mind egy ember facebook oldaláról származnak, aki pedig nem más, mint városunk első embere - hangsúlyozta a képviselőjelölt, aki szerint Áldozó Tamásnak először saját írásai miatt kellene bocsánatot kérnie.

Fotó: archív

Ezek érdekelhetnek még

2018. Július 15. 08:51, vasárnap | Helyi

A nyaralók biztonságáért

A pápai rendőrök prevenciós céllal keresték fel a fürdő- és üdülőhelyeket.

2018. Július 15. 08:36, vasárnap | Helyi

Közös szolgálat a polgárőrökkel

A pápai rendőrök munkáját a nyári időszakban is segítik a polgárőrök.

2018. Július 15. 08:31, vasárnap | Helyi

Háromszoros Európa-bajnok a pápai Gelencsér Róbert!

A Szervátültetettek és Művesekezeltek Európa-bajnokságán a magyar válogatott egyik legsikeresebb sportolója, a pápai Gelencsér Róbert is részt vett, aki harmadik európai versenyén a már megszokott atlétika számaiban indult.

2018. Július 14. 08:43, szombat | Helyi

Kerecsényi Zoltán Podmaniczky-díjat vehetett át