Városlista
2018. szeptember 20, csütörtök - Friderika

Hírek

2018. Március 20. 09:09, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Töreki Milán: Olcsó, populista retorikát alkalmazva próbálják a programomat lejáratni

Töreki Milán:  Olcsó, populista retorikát alkalmazva próbálják a programomat lejáratni

A Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje Áldozó Tamás nyilatkozatára reagált.

A jobbikos jelölt programjában szerepel, hogy el fogják törölni a társasági adózás (TAO) mai rendszerét és azt közhasznú beruházásokra fogják fordítani. Ezzel kapcsolatban Áldozó Tamás azt mondta hétfői sajtótájékoztatóján, hogy "ha Töreki Milán fenyegetőzése beválik, akkor a pápai családokat és az egyesületekben sportoló közel ötszáz fiatalt több mint 217 millió forintnyi lehetőségtől fosztja meg." - Alaptalan hazugság, ami beleillik a Fidesz propaganda gépezetébe. Több mint 330 milliárd forintnyi társasági adó áramlott a TAO-támogatási rendszer bevezetése, azaz 2011. óta az államkassza helyett különböző sportszervezetekhez. Én ez ellen emeltem fel a szavam. Látni kell, hogy szinte ellenőrizetlen módon milliárdok áramlottak a magyar futball néhány klubjához, ami elfogadhatatlan. Én a futball egyeduralmát akarom megtörni. A nagy klubok és az MLSZ agyonpénzelése helyett a lokális kis csapatok fejlesztése a cél, ami a fiatalok sportolását segíti és nem a pénzmosást - fogalmazott szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében Töreki Milán hozzátéve, különböző közhasznú és közérdekű beruházásokra, kórházfelújításra, eszközbeszerzésre, utak rendbetételére, oktatásfejlesztésre, vagy épületrekonstrukcióra fordítaná a TAO-pénzeket.

- Alaptalan és nevetséges vádaskodás, Áldozó Tamás sajtótájékoztatójának ide vonatkozó része, ebből a próbálkozásból is tisztán látszik, hogy ész érvek híján olcsó, populista retorikát alkalmazva próbálják a programomat lejáratni - hangsúlyozta Töreki Milán.

Áldozó Tamás sajtótájékoztatóján szólt különböző fenyegető, gyilkosságra felhívó kommentárokról is, amelyek a közösségi oldalon jelentek meg. Ezzel kapcsolatban a jobbikos képviselőjelölt úgy fogalmazott közleményében, hogy szürreális érzés fogta el a tudósítás olvasásakor. - Az az ember emeli fel a hangját a gyalázkodó kommentekkel szemben, aki maga is előszeretettel nyilvánul meg a közösségi médiában vállalhatatlan stílusban: félkegyelműnek nevezett pápai polgárok, hulladéknak nevezett jégkorong szurkolók, egy üzletlánc igazgatójának gyalázása, neonáci és ifjúkommunista rühedéknek nevezett egyetemi hallgatók. Ezek mind egy ember facebook oldaláról származnak, aki pedig nem más, mint városunk első embere - hangsúlyozta a képviselőjelölt, aki szerint Áldozó Tamásnak először saját írásai miatt kellene bocsánatot kérnie.

Fotó: archív

Ezek érdekelhetnek még

2018. Szeptember 19. 16:43, szerda | Helyi

Autómentes nap a Fő téren

Az Autómentes Nap a társadalom környezettudatosságának erősítését célzó rendezvény.

2018. Szeptember 19. 16:29, szerda | Helyi

Elvitt egy napszemüveget a képen látható néni, a pápai rendőrség keresi

A pápai rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen nő azonosításához.

2018. Szeptember 18. 18:13, kedd | Helyi

Riasztották a pápai kutató-mentő helikoptert

Az Országos Mentőszolgálat munkatársai értesítették a Magyar Honvédség légi kutató-mentő központját, mivel 2018. szeptember 17-én a kora délutáni órákban Csákberény és Csókakő között egy siklóernyős balesetet szenvedett.

2018. Szeptember 18. 16:00, kedd | Helyi

Jól halad a kastélykerítés újjáépítése

A meglehetősen rossz állapotú, vagy már nem is létező kerítés és kovácsoltvas kapu újjáépítése zajlik az Esterházy-kastély környezetében.