Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Augusztus 28. 20:20, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Több száz milliós támogatást nyújt a kormányzat a Vasas-pálya megvásárlására

Több száz milliós támogatást nyújt a kormányzat a Vasas-pálya megvásárlására

Amennyiben sikerül nyélbe ütni az üzletet, óriási egybefüggő terület szolgálhat majd rekreációs célokat a városban, a Belső-Várkert - Erzsébet ligettől a Vasas-pályán és a Téglagyári út környékén át a Külső-Várkertig.

Egyedi kormánydöntés született a kérdésben, mely a héten a Magyar Közlönyben is szerepelni fog - jelentette be mai sajtótájékoztatóján Kovács Zoltán. A területi közigazgatásért felelős államtitkár elmondta, a következő években jelentős fejlesztések kezdődnek meg Pápán, melyek érintik majd az Erzsébet ligetet, a Belső- és a Külső-Várkertet, valamint a Téglagyári út környékét, de a volt Vasas-pálya környékén az utóbbi időben is számos beruházás zajlott, gondoljunk csak a Várkertfürdőre, a kempingre, a Sportcsarnokra, vagy a Petőfi Gimnázium épületére. A szóban forgó terület azonban egyre rosszabb állapotba került az évek során.


Legutóbb, ez év júniusában díjugrató versenyt tartottak az egykori focipályán, a volt kis pályákon pedig használtcikk piac van hetente kétszer

A mintegy hét hektáros egykori sporttelep egyfajta zárványként maradna itt, éppen ezért a pápai önkormányzat támogatást kért a kormányzattól, a magán kézben lévő terület megvásárlására - mondta el Kovács Zoltán. A város kérésének eleget tett a központi kormányzat, ezt követően kerülhet sor a város és a tulajdonos közti tárgyalásra. - Ha sikerül megegyezni, a szerződéskötést követően kezdődhet meg a terület rendezése. Így egy teljesen új, rehabilitált városrész jöhet létre, rekreációs, turisztikai és sport célokat szolgálva - mondta az államtitkár hozzátéve, a távlati tervekben az is szerepel, hogy a tervezett keleti elkerülő útról (így Győr felől is - a szerk.) a városba bevezető út is ezen a területen át, a jelenlegi Téglagyári út helyén érné el a belvárost.

Kerestük az ügyben a terület jelenlegi bérlőjét, aki elmondta, örül a várható fejlesztéseknek, és bízik abban, hogy az adás-vételt követően az új tulajdonos is hajlik az együttműködésre. Mindenkit szeretne megnyugtatni, a használtcikk piac továbbra is várja az árusokat és a vásárlókat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.

2024. Április 22. 14:55, hétfő | Helyi

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott

2024. Április 22. 14:52, hétfő | Helyi

Kormánytisztviselőre támadt egy 20 éves nő

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 20 éves nővel szemben, aki tavaly nyáron a házuk udvarán helyszíni szemlét tartó kormánytisztviselőre támadt Pápán.

2024. Április 22. 14:00, hétfő | Helyi

A város több pontján szedték a szemetet

A Föld napja alkalmából ma a Pápai Médiacentrum felhívására szedték a város több pontján a szemetet, tegnap pedig a Közösen Pápáért Egyesület aktivistái gyűjtötték össze az eldobált hulladékot a belvárosban.