Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2016. December 06. 07:41, kedd | Belföld
Forrás: mti - fotó: illusztráció

Több mint hétezer kisgyerek családja lakhatott jól

Több mint hétezer kisgyerek családja lakhatott jól

A Minden Gyerek Lakjon Jól! Alapítvány szervezésében 360 településen 7488 hátrányos helyzetű,

három éven aluli kisgyereket nevelő család vehetett át kilenc hónap alatt összesen több mint 67 ezer élelmiszercsomagot hat multinacionális élelmiszer-kereskedelmi lánc jóvoltából.

Noha a törvény szerint minden 14 évesnél fiatalabb, hátrányos helyzetű gyerek jogosult állami forrásból ingyenes étkezésre, ez a valóságban a három éven aluliak számára nem mindig teljesül, mert nem minden kistelepülésen működik bölcsőde - emlékeztetett az alapítvány 2016-os tevékenységéről szóló hétfői budapesti beszélgetésen a kuratórium elnöke.

Hegedűs Zsuzsa hozzátette, a helyzet rendezésére az állam már kiírt egy bölcsődepályázatot, az átmeneti időszakra pedig az alapítvány megkereste a magyarországi multinacionális élelmiszer-kereskedelmi láncokat. Közülük a Aldi, az Auchan, a Lidl, a Penny, a Spar és két hónapig a Tesco is vállalta, hogy havonta élelmiszercsomagot juttat a legrászorultabb kisgyerekes családok számára - számolt be az eredményekről.

Mint hozzáfűzte, az öthónaposra tervezett akció végül kilenc hónapig tartott és értékében ez lett az alapítvány legnagyobb szabású programja: a támogatás teljes összege mintegy 160-170 millió forintot tett ki.

Hegedűs Zsuzsa közölte: az alapítvány 2017-ben is folytatja a 28-29 ezer család számára segítséget jelentő vetőmagprogramját, emellett pedig egy új projektet is elindít a hátrányos helyzetű gyerekek digitális, informatikai képzésére.

A pilot program már zajlik a leghátrányosabb helyzetű kistelepülések óvodáiban és iskoláiban, a 2017 januárjától induló projekt pedig néhány hónapon belül több tucatnyi település oktatási intézményeiben lesz elérhető - számoltak be a részletekről a Minden Gyerek Lakjon Jól! Alapítvány munkatársai.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére