Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Április 10. 14:01, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Csaknem 900 fát ültettek el a Külső-Várkertben

Csaknem 900 fát ültettek el a Külső-Várkertben

A pápai városvezetéssel egyeztettek a Bakonyerdő Zrt. képviselői, a Külső-Várkertben elvégzendő további munkálatokról és a Belső-Várkertbe tervezett történelmi játszóvár kialakításáról.

Dr. Szekrényes Tamás, a Bakonyerdő vezérigazgató-helyettese elmondta, a társaság több mint 63 ezer hektáron végez erdőgazdálkodást, de emellett civil környezetek zöld területei is fontosak a cég számára, különösan ha Pápáról van szó. Éppen ezért örömmel működnek együtt a Külső-Várkert rendbetételében és fejlesztésében az önkormányzattal. A terület pontos behatárolását követően az ott illegálisan lerakott szemét eltávolítását végezték el, majd a fák egészségügyi állapotának felmérése következett. Az emberi életre, vagy ingóságra veszélyes fákat eltávolították és folyamatosan irtják a bozótot és a cserjéket és ültetik az oda illő fiatal egyedeket. - 890 darab faegyed kiültetése történt meg. Méretes suhángok és kis méretű tölgycsemeték, csak odaillő juharok, gyertyánok és cserjefajok kerültek ki a területre és folyamatosan zajlik az ültetés idén is - mondta el az igazgatóhelyettes.

Megtudtuk tőle, hogy a Belső-Várkertben egy különleges munkát vállalt el a Bakonyerdő, mégpedig egy történelmi játszóvár kialakítását, a szerelmesek dombjának környezetében. Az első tervek a jövő hét folyamán fognak megérkezni, de annyit elárult Szekrényes Tamás, hogy egy, a tradíciókhoz és a környezethez illeszkedő, 4-5 méteres magasságban elhelyezkedő játszóvárról van szó, melyet még az idei évben megépítenek.

Áldozó Tamás polgármester méltatta a város és a Bakonyerdő együttműködését. A Külső-Várkert rendezésével kapcsolatban elmondta, az elmúlt öt évben nagyon nagy változások mentek végbe a területen, melynek folytatásáról egyeztettek a mai megbeszélésen, hiszen hamarosan megkezdődik a Külső-Várkert teljes megújítását célzó Zöld Város II. projekt kivitelezése is. Az egyeztetések jövő héten helyszínbejárással és a tanulmánytervek közös megtekinésével folytatódnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.