Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. November 20. 17:15, kedd | Belföld
Forrás: mti - fotó: elelmiszerbank.hu

Több mint 200 áruházban szervez gyűjtést az Élelmiszerbank

Több mint 200 áruházban szervez gyűjtést az Élelmiszerbank

Több mint 200 áruházban szervez Karácsonyi Adománygyűjtést a Magyar Élelmiszerbank péntektől vasárnapig.

Idén is megszervezi hagyományos karácsonyi adománygyűjtését a Magyar Élelmiszerbank, amely három napon keresztül várja a lakosság élelmiszeradományait országszerte mintegy 120 település több mint 200 áruházában – közölte a szervezet az MTI-vel.

Az akció lebonyolításában mintegy 5000 önkéntes vesz részt, akikhez ebben az évben a Centrál Színház művészei is csatlakoztak.

Az Élelmiszerbank akciójának célja, hogy minél több nélkülöző asztalára kerülhessen étel az ünnepek során. Ezért az Aldi, az Auchan, a Metro és a Tesco üzletláncokban, a kijelölt gyűjtőpontokon elsősorban alapvető tartós élelmiszereket, például cukrot, olajat, tésztát, konzervet, édességeket és bébiételeket várnak az adományozóktól.

Az akciókban összegyűjtött felajánlásokat a gyűjtések helyének közelében élő rászoruló családoknak juttatja el a szervezet még karácsony előtt.

Mint írják, tavaly mintegy 40 ezer csomagot tudtak összeállítani a 236 tonna összegyűjtött adományból.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.