Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. Április 25. 07:22, kedd | Külföld
Forrás: mti - fotón: Ciudad del Este

Több millió dolláros rablás Paraguay-ban, négyen meghaltak

Több millió dolláros rablás Paraguay-ban, négyen meghaltak

Ötvennél is több állig felfegyverzett bandita tartott rettegésben egy várost Paraguayban, ahol egy széfből több millió dollárt raboltak el.

A tettesek menekülés közben és egy rajtaütéskor tűzharcba keveredtek a rendőrséggel, a lövöldözésben négyen meghaltak.

A banditák a brazil határnál lévő, egyébként a csempészetről és erőszakos bűncselekményekről hírhedt Ciudad del Este városban támadták meg az egyik pénzszállító cég telephelyét, ahonnan egy széfből több millió dollárt zsákmányoltak.

A bandatagok egy része motorcsónakokkal menekült Brazíliába a Paraná folyón. A rablók egy csoportja mintegy 50 kilométerre a tetthelytől a brazil rendőrökkel keveredett tűzharcba, a lövöldözésben három bűnöző meghalt, négy társukat pedig elfogták.

Közben a paraguay-i rendőrök is végrehajtottak egy rajtaütést, az ottani lövöldözésben egy rendőr meghalt, öt embert pedig őrizetbe vettek.

A banda a szigorúan őrzött telephelyen több robbanószert is bevetett, hogy hozzáférjen a sok pénzhez a trezorban. A rablással egy időben néhány bandatag megrohamozta a helyi rendőr-főkapitányságot és a helyhatóság épületét, emellett több tucatnyi autót is felgyújtottak a városban és több ezernyi hegyes fémdarabot is az útra szórtak, így akarták megnehezíteni a rendőri beavatkozást a könnyebb menekülés reményében.

A rendőrök a tetthelytől néhány kilométerre öt brazil rendszámú autóra bukkantak, amelyekben fegyvereket és robbanóanyagokat találtak. A rendőrség szerint a nyomok egy Sao Pauló-i brazil bűnbandára utalnak, amely több régióban is uralja a drogkereskedelmet.

Horacio Cartes paraguay-i államfő elrendelte a katonaság bevetését a rablók felkutatása érdekében.

Lorenzo Lezcano belügyminiszter egy helyi tévétársaságnak elismerte, hogy a hatóságoknak információjuk volt egy tervezett nagyszabású támadásról, de annak célját és idejét nem tudták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.