Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Október 07. 06:00, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Tizennyolc év fegyházbüntetésre ítélték a nőt, aki megfojtotta férje szeretőjét

Tizennyolc év fegyházbüntetésre ítélték a nőt, aki megfojtotta férje szeretőjét

A Nyíregyházi Törvényszék tizennyolc év fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte azt a nőt, aki tavaly nyáron megfojtotta férje szeretőjét - közölte az MTI-vel pénteken a törvényszék sajtósz

Bartha Andrea tájékoztatása szerint a vádlottat védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek és ítélte el a Nyíregyházi Törvényszék.

Az ítélet tényállása szerint a szabolcsi településen élő vádlott férje szerelmi viszonyt folytatott a sértettel, amiről a feleség tudomást szerzett, féltékenységének többször hangot is adott - olvasható a közleményben.

Mint írták, tavaly nyáron a férfi felkereste szeretőjét, majd legalább két liter bor közös elfogyasztása után szexuális kapcsolatot létesítettek és azt követően elaludtak.

A délutáni órákban a vádlott megjelent a szerető lakásán, ahol az ágyban fekvő sértettet megütötte, földre rántotta. Férjét egy hamutállal fejbe vágta, mire a férfi elmenekült a helyszínről - írta a sajtószóvivő.

A közlemény szerint a vádlott ezután is folytatta az alkoholos befolyásoltság alatt álló - emiatt védekezésre képtelen - sértett bántalmazását és olyan erővel szorította meg nyakánál fogva, hogy a sértett a helyszínen életét vesztette.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott, a védője és az ügyész is fenntartotta a jogorvoslati nyilatkozatra a rendelkezésre nyitva álló három napos határidőt.

Címkék: ítélet, gyilkosság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk