Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Július 03. 17:56, kedd | PR

Tippek a tökéletes nyári kerti partihoz

Tippek a tökéletes nyári kerti partihoz

Tombol a nyár, hosszúak a nappalok, használd ki minden pillanatát, és szervezz kerti partit a barátokkal, családdal. És azt gondoltad, hogy a kerti grillfogások is lehetnek finomak úgy, -

- hogy közben beillenek a kiegyensúlyozott étrendbe?

A kerti grillezésről sokaknak a szaftos grillkolbászok, oldalasok, és hasonló nehéz fogások jutnak eszébe. Pedig sokkal gyomor- és alakkímélőbb ételeket is lehet grillezni úgy, hogy jól is lakjon mindenki, és az ízekkel is elégedett legyen.

3 alapszabály az egészségtudatos kerti sütögetéshez:

1. Grillezz sovány húsokat, halat és sok zöldséget!
2. Köretnek tálalj friss salátát, zöldségeket!
3. Az italoknál is figyelj az összetevőkre!

És akkor jöjjön egy pár gyakorlati tipp:

- Amíg sülnek a finomságok, kínálj egészséges nassolnivalókat! Egyszerűen elkészíthető, nagyon finom, és mutatós a nyers, hasábokra vágott répa vagy uborka egy finom fokhagymás-tejfölös mártogatóssal, de egy finom padlizsánkrém teljes kiőrlésű pirítóssal is tökéletes választás. A pirítóshoz a padlizsánkrém mellé percek alatt össze tudsz dobni egy finom paradicsom salsát, ami nem más, mint apró kockákra vágott paradicsom foghagymával, újhagymával, petrezselyemmel, olívaolajjal összekeverve, enyhén sózva és borsozva.
- Padlizsánkrémet egyébként tudsz előre készíteni, ha az egyik grillezés alkalmával több padlizsánt is megsütsz a grillen félbevágva, majd kikaparod a belsejét, beízesíted vöröshagymával és fokhagymával, majd adagokra válogatva elteszed a mélyhűtőbe, majd a következő összejövetel előtt kiveszel egy adagot, kiolvasztod, és mustárral, majonézzel elkevered.
- Grillezett húsok és halak mellé a friss zöldségek mellett nagyon jól illenek a mediterrán jellegű saláták. Ilyen a hagyományos görög saláta, vagy a tzatziki, ami egy szuper finom görög fokhagymás-joghurtos uborkasaláta.
- A grillezett zöldségek önmagukban is nagyon finomak, de köretnek a sül húsok mellé is kínálhatod őket egy finom szósszal, vagy mártogatóssal.
- Ha eddig azért nem grilleztél halat, mert azt hitted, macerás, van egy jó hírünk! Létezik egy eszköz, ami kifejezetten halak grillezéséhez kapható. Két rácsos fémlapból áll, amik közé be tudod tenni a halat, majd a két lapot össze tudod csíptetni. Így könnyű forgatni, nem esik szét. Kisebb halakat tisztítás után akár egyben is grillezhetsz, de a különböző halfiléknek is óriási lesz a sikere.
- Ami az italokat illeti: Készíts jó nagy adag limonádét friss gyümölcsből, mentával vagy citromfűvel megbolondítva, és figyelj, hogy nem használt sok édesítőt hozzá. Szintén jó ötlet egy finom jeges tea, vagy evés után egy szuper jegeskávé is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 21. 18:00, vasárnap | PR

A kaszinó áttekintő oldalai: Hogyan történik az értékelések hozzárendelése

Fedezze fel a kaszinó-bírálati oldalakon a minősítések kiosztásának bonyolult folyamatát, és nyerjen betekintést értékelési módszereikbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:31, kedd | PR

Sportcipő a gyerkőcöknek: ezeket a népszerű márkákat érdemes megismerni!

Amikor gyermekeink egészséges testi és szellemi fejlődéséről van szó, alapvető fontosságú, hogy odafigyeljünk az őket körülvevő tényezőkre.