Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2011. Június 07. 15:33, kedd | Helyi
Forrás: Pápa-ma

Terv szerint halad a kivitelezés a Mozinál és a Városházán

Terv szerint halad a kivitelezés a Mozinál és a Városházán

Egy hónapja adták át a fenntartók a Mozi épületét a kivitelezőknek, ahol jelenleg a bontási munkálatok folynak gőzerővel. Az utcai teljes homlokzatburkolat, az előtető és annak tartószerkezete is elbontásra kerül. Az 1970-es felújítás

Az emeleti befalazott nyílások, valamint a földszinti főbejárattól jobbra eső befalazott kirakat egy része szintén visszabontásra kerül, továbbá a galériára vezető főlépcső és a gépészeti terekben egy-egy válaszfal szakasz kerül elbontásra a következő napokban.
- Várhatóan a héten végzünk a bontási munkákkal, utána áttérünk az új szerkezetek kialakítására, majd a felületképzési munkák kezdődnek, azaz a burkolási, vakolási folyamatok és a nyílászárók cseréje következik - mondta Németh Csaba, a kivitelező Városfejlesztési Kft. műszaki munkatársa.
A Városfejlesztő Kft. műszaki munkatársa kérdésünkre azt is elmondta, a Városháza B épülete nagy terület így a munkák ott időben is elhúzódhatnak.
- Az épület rekonstrukciója már korábban elkezdődött, a beruházás jelenleg a szerkezetépítési munkáknál tart, emellett a belső gépészeti alapszerelések, a földszinten az aljzatépítési és vakolási munkák is elkezdődtek – számolt be a beruházás jelenlegi állapotáról a szakember.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:36, szerda | Helyi

Kiütéses győzelemmel jutott tovább a megyei kupában a Perutz

A Veszprém vármegyei kupa 5. fordulójában az idén még veretlen Balatonfűzfő otthonába látogatott a Perutz, ahol sikerült revansot venni a bajnokságban elszenvedett vereségért és 5-0-s győzelemmel jutott tovább a Pápa.

2024. Május 01. 09:23, szerda | Helyi

Elindultak a fúvósok, ébresztőt fújnak a városnak

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 30. 13:06, kedd | Helyi

Pápára jön Magyar Péter

Május másodikán csütörtökön, este 6-kor beszél a Fő téren, majd pedig kötetlen beszélgetésre invitálja a jelenlévőket a Tisza párt vezetője.

2024. Április 30. 12:58, kedd | Helyi

Bocskay László visszalépett a jelöltségtől

A Fidesz-KDNP jelöltje kezelőorvosai javaslatára döntött úgy, hogy nem indul el az önkormányzati választáson, Pápa 3-as számú egyéni választókerületében.