Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2015. Április 09. 17:37, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Tapolcai választás - Orbán Viktor: a balatoni térség polgármesterei új fejlesztéseket szeretnének

Tapolcai választás - Orbán Viktor: a balatoni térség polgármesterei új fejlesztéseket szeretnének

A balatoni térség polgármesterei is érzik, hogy a gazdaság beindult, és ezt szeretnék a fejlesztésekben is tapasztalni - mondta a miniszterelnök, miután a Balatoni Szövetség tagjaival folytatott megbeszélést csütörtökön Szigligeten.

Orbán Viktor az M1 aktuális csatornán élőben sugárzott nyilatkozatában felhívta a figyelmet arra, hogy az érintett tapolcai térségben vasárnap időközi parlamenti választás lesz.
Mint mondta, ennek a területnek a települései valamilyen szálon mind kötődnek a Balatonhoz vagy a balatoni turizmushoz, ezért a megbeszélésen is ezzel kapcsolatos témák kerültek szóba, a polgármesterek kérték például az építési, tervezési szabályrendszer egyszerűsítését, mert "megfojtja őket a bürokrácia".
A több mint egyórás egyeztetésen téma volt a balatoni vízszint kérdése is, a polgármesterek elmondták, ha nincsenek védművek, akkor inkább az alacsonyabb vízállás a kívánatos - ismertette a kormányfő, hozzátéve, megállapodtak, hogy a kérdést a polgármesterek minden évben véleményezni fogják.
Szó volt továbbá bicikliutak felújításáról, a tóparttól távolabb eső településeket elérő kerékpárutak megépítéséről, valamint a horgászatról, halászatról is - közölte a miniszterelnök.
"Amit mi érzünk Budapesten, hogy a gazdaság megindult, hogy mozog, hogy több pénz van az emberek zsebében, hogy előrelépünk, ezt a polgármesterek is érzik, és szeretnék ennek már a fejlesztésekben látni a jeleit" - összegzett Orbán Viktor.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:36, kedd | Belföld

1,7 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP), a gazdaság teljesítménye 2024 első negyedévében 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden első becslése alapján.

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.

2024. Április 30. 08:26, kedd | Belföld

Agrárminiszter: a brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán

A brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán, tehát alapvető változásra van szükség az uniós mezőgazdasági politikában, ami csak a jelenlegi brüsszeli elit leváltásával érhető el