Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. Május 05. 19:48, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Tapolca szennyezés - Áldozó Tamás: Megtettük a szükséges intézkedéseket

Tapolca szennyezés - Áldozó Tamás: Megtettük a szükséges intézkedéseket

A polgármester közleményben reagált a Tapolca patak újbóli szennyezésével kapcsolatos híradásokra. Mint írja, a környezetvédelmi hatóságnál megtették a szükséges intézkedéseket.

A tegnapi napon számoltunk be arról, hogy újból vöröslik a Tapolca vize a Lehel utcában. Minden bizonnyal ismét a húsgyárból került állati vér a patakba. Az esettel kapcsolatban Áldozó Tamás a kövezkező közleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz:

A Pápai Hús Kft, a Pápai Vagyonhasznosító és Értékesítő Kft., valamint PÁPA-SER Kft. (továbbiakban: Pápai Hús csoport) felszámolását a Veszprémi Törvényszék 2015. november 23-án elrendelte.

A csődeljárásról és a felszámolási eljárásról szóló 1991. évi XLIX. törvény (a továbbiakban: Cstv.) 34. § (1) bekezdése szerint a felszámolás kezdő időpontjában megszűnnek a tulajdonosnak a gazdálkodó szervezettel kapcsolatos külön jogszabályokban meghatározott jogai. Ezeket a jogokat a Cstv. további rendelkezései szerint innentől a felszámoló gyakorolja.

A fentiek alapján a Pápai Hús csoport működéséről Pápa Város Önkormányzata sem rendelkezik többletinformációval a többi hitelezőhöz képest, és a felszámoló sem tájékoztatta az Önkormányzatot arról, hogy problémák adódtak a működéssel kapcsolatban.

A környezetvédelmi és természetvédelmi hatósági és igazgatási feladatokat ellátó szervek kijelöléséről szóló 71/2015. (III. 30.) Korm. rendelet alapján az ügyben eljárásra a Fejér Megyei Kormányhivatal az illetékes, melyre tekintettel a szükséges intézkedést haladéktalanul megtettük.

Fotó: veol.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:18, szombat | Helyi

Később túrják fel a Vásár utcát

Bár április elején azt jelentették be, hogy néhány hét múlva megkezdődik az úttest felbontása és a vízvezetékek cseréje, most mégis úgy döntöttek, hogy a nyári szünetig várnak vele.

2024. Április 20. 08:55, szombat | Helyi

Kis híján megölte a saját édesanyját a Pápa környéki faluban! - Videó

Emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás egy 39 éves Pápa környéki lakossal szemben.

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk