Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Június 25. 16:00, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), Pápa-ma.hu

Sztrájk a Városházán

Sztrájk a Városházán

Figyelemfelhívó céllal kétórás sztrájkot tartottak szerdán délelőtt a Pápai Polgármesteri Hivatal közszolgái. 2008 óta nem kaptak béremelést.

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) országos megmozdulásához csatlakoztak a sztrájkolók, akik 8 és 10 óra között szüntették be a munkát
Orbán Lászlóné, a Pápai Polgármesteri Hivatal munkahelyi szervezetének titkára, az MKKSZ Veszprém megyei szervezetének elnöke elmondta: az MKKSZ felhívására sztrájkoltak, mert a polgármesteri hivatalokban dolgozó köztisztviselők 2008 óta, vagyis nyolc éve nem részesültek központi béremelésben, és a kormány tervei szerint a következő két esztendőben, tehát sem 2017-ben, sem 2018-ban sem várható bérrendezés az önkormányzati közszolgáknál. – A béremelésre sajnos még ígéret sincs. Kollégáim nagy része minimálbérért dolgozik. Szabó F. Attila megyei titkárral közösen dolgoztunk a sztrájk előkészítésében, ami hosszas és kemény munkát igényelt, mivel ilyen még nem volt a közszolgálatban – fűzte hozzá.
– Ez a sztrájk a hivatal hosszú távú, magas színvonalú működése, valamint a város lakosainak érdekében is történt, ugyanis amennyiben elmarad a béremelés, félő, hogy előbb-utóbb nem lesz, aki a lakosság ügyeit intézze, vagyis nem lesz munkaerő az önkormányzatoknál. Hangsúlyozzuk, a sztrájk nem a helyi vezetés ellen irányul, hanem ez egy figyelemfelhívás a kormányzat felé – emelte ki Orbán Lászlóné. Elmondása szerint a szakszervezet számításai szerint a mintegy 37 ezer önkormányzati köztisztviselőből legalább 24 ezren nyolc éve egyáltalán nem kaptak központi béremelést, illetményük nem éri el a garantált bérminimumot sem. Ezért az MKKSZ október elsejétől átlagosan 30 százalékos keresetnövelést követel minden önkormányzati köztisztviselő számára. Egyébként a szakszervezet az egynapos sztrájkot is kilátásba helyezte, ha nem lesz eredménye a mostani kétórás sztrájknak, amihez országosan közel száz önkormányzat csatlakozott.
– Azért „csak” ennyi a csatlakozók száma, mert csupán azok a polgármesteri hivatalok tudtak csatlakozni az MKKSZ sztrájkfelhívásához, ahol helyi szinten alapszervezet is működik. Tudomásom szerint Veszprém megyében a pápai közszolgák mellett városi szinten a tapolcaiak vettek részt a sztrájkban – tájékoztatott Orbán Lászlóné, aki Boros Péternének, az MKKSZ országos elnökének szavait idézve, a magyar válogatott Portugália elleni szerdai Eb-mérkőzésére utalva így fogalmazta meg a megmozdulásuk jelmondatát: „Reggel sztrájkolunk, este szurkolunk!”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:28, péntek | Helyi

Figyelem, elindult a rendőrség akciója az utakon!

Ma reggel 6 órától 24 órán keresztül az egész vármegyében kint lesznek a sebességmérők az utakon.

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.