Városlista
2018. január 18, csütörtök - Piroska

Hírek

2017. December 21. 08:23, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápa-ma.hu

Szombattól egyirányú lesz a Teleki utca felső szakasza

Szombattól egyirányú lesz a Teleki utca felső szakasza

Szombattól egyirányúsítják a Teleki utca Veszprémi út és Wesselényi utca közötti szakaszát - jelentette be tegnap Unger Tamás alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője.

Mint mondta, a döntésre azért volt szükség, mert a reggeli iskolakezdés előtt és a tanítás végén rettenetesen nagy gépjárműforgalom van az utcában.
-A Weöres Sándor Általános Iskola vezetése jelezte, hogy az utcában komoly torlódások alakulnak ki reggel és délután és ez balesetveszélyes helyzeteket teremthet - idézte fel az előzményeket. Az önkormányzat forgalomszámlálást végeztetett, hogy megállapítsák a jellemző haladási irányt, ez alapján született meg a javaslat arra, hogy a Teleki utca ezen szakasza egyirányú legyen, méghozzá a Veszprémi út felől. A képviselő az egyik közösségi portálon a terveket nyilvánosságra hozta, várva a lakossági véleményeket.
-Pozitív vélemények érkeztek az utca egyirányúvá alakításáról, és az iskola vezetése, illetve több pedagógus is jelezte, hogy egyetért a forgalmi rend megváltoztatásával. Ezáltal biztonságosabbá válik a Teleki utca e szakasza, megszűnik a torlódás és a balesetveszély.

A döntés megszületett és most realizálódik: a Városgondnokság már kihelyezte az egyirányú utat jelző táblát a Teleki utca felső végére és a behajtani tilos jelzést a Wesselényi utcai sarokhoz, valamint a Wesselényi utcán mindkét irányból jelzik a bekanyarodás tiltását. A táblákat egyelőre lefedték, a Városgondnokság tájékoztatása szerint szombat reggelre veszik le a takarást, így akkortól lép életbe az új forgalmi rend.

Ez azt jelenti, hogy szombattól a Teleki utca egyirányú lesz a Wesselényi utcai kereszteződésig, vagyis erre a szakaszra csak a Veszprémi út felől lehet majd behajtani.
A képviselő bízik abban, hogy a januári tanításkezdésig az erre közlekedők számára megszokottá lesz az új forgalmi rend és az iskolához igyekvők számára sem okoz majd fennakadást.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Január 17. 15:15, szerda | Helyi

Hét baleset az elmúlt héten

Az elmúlt héten – 2017. január 8. és 2017. január 14. között – hét közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a pápai rendőrök.

2018. Január 16. 09:05, kedd | Helyi

A lakásbetörés megelőzhető!

Egy lakás vagy családi ház biztonsága mindenki számára fontos, hiszen lakberendezési és egyéb vagyontárgyaink eszmei értékkel is bírnak, ráadásul senki sem szeretné, ha idegenek lépnék át kéretlenül lakása küszöbét.

2018. Január 16. 08:21, kedd | Helyi

Emléksarok Somogyvárynak

Hamarosan 65 esztendeje lesz, hogy elhunyt Somogyváry Gyula pápai származású író, költő, újságíró, rádiós szerkesztő, politikus, többek között A pirossapkás kislány című reformkori, \'48-as vonatkozású regény szerzője.

2018. Január 15. 07:55, hétfő | Helyi

A doni hősökre emlékeztek

A doni áttörés 75. évfordulója alkalmából városi megemlékezést tartottak az Esterházy út és a Szent István út sarkánál lévő második világháborús emlékműnél.