Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. December 12. 09:50, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu - Pápa-ma.hu

Szóljon hozzá! Csütörtökön közmeghallgatásra várják a pápaiakat

Szóljon hozzá! Csütörtökön közmeghallgatásra várják a pápaiakat

A helyi önkormányzatokról szóló törvény alapján az önkormányzatoknak évente legalább egy alkalommal közmeghallgatást kell tartaniuk.

Ennek a kötelezettségnek tesz eleget a város december 13-án, csütörtökön, amikor közmeghallgatásra várja a város lakosságát a Jókai Mór Művelődési és Szabadidőközpont színháztermébe. A rendezvény 17 órakor kezdődik, az önkormányzat mindenkit vár.
A közmeghallgatás a város európai uniós projektjei köré szerveződik, a programon a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban elnyert 8,5 milliárd forint támogatási összeg felhasználásáról hallhatnak részleteket az érdeklődők, vagyis arról a 15 projektről, melyek egy részének fizikai kivitelezése már megkezdődött, a többi esetében pedig a projektfejlesztési, előkészítési, tervezési munkák zajlanak. A közmeghallgatásra Unger Tamás alpolgármester invitálta a város lakosságát.
-Arra számítunk, hogy sokan eljönnek a csütörtöki közmeghallgatásra, mert a téma nagyon aktuális: a TOP-os pályázatainkról fog szólni. A projektek előrehaladásáról, mikéntjéről adunk információkat. Szeretnénk olyan áttekintő tájékoztatást nyújtani, ami mindenki számára tartalmazza azokat az információkat, melyekre kíváncsi. Természetesen kérdéseket is lehet feltenni a rendezvényen és számítunk is erre, s ha ezeket a kérdéseket a városlakók előre megfogalmazzák, be tudjuk építeni a közmeghallgatás tematikájába.
Az alpolgármester hozzátette, egy-egy projekt előkészítése, tervezése, a közbeszerzési eljárások lefolytatása, a minőségbiztosítás és a projekt gyakorlati megvalósítása olyan komplex folyamat, melynek a részleteit is érdemes ismerni, érdemes tudni, mi miért történik, hiszen így alakulhat ki egy teljes kép a város polgáraiban.
Unger Tamás arról is szólt, az önkormányzat minden lehetséges eszközzel igyekszik tájékoztatni a lakosságot a fejlesztésekről, ennek számos fóruma működik, a városházi projektasztaltól, a rendszeresen a sajtóban megjelenő híradásokig és a közelmúltban elindított Projektparty-ig. A közmeghallgatás is ezek sorába tartozik.
-A TOP projektek keretében érkező források olyan lehetőségeket nyújtanak, amilyenek még soha nem álltak a város rendelkezésére. Ezekkel a fejlesztésekkel olyan régi igényeket tudunk kielégíteni, melyek egyrészt lakossági oldalról érkeztek, másrészt pedig a város jövőjét hosszútávon meghatározzák - hangsúlyozta.
A közmeghallgatást tehát december 13-án, csütörtökön 17 órától tartják a színházépületben, az önkormányzat minden érdeklődőt vár a rendezvényre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.