Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Március 29. 09:02, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápa-ma.hu

Szolgáltató központot nyitott a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Pápán

Szolgáltató központot nyitott a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Pápán

Többek közt tájékoztatási, tanácsadási szolgáltatásokat biztosítanak a gazdálkodóknak, vállalkozásoknak, külső szakmai partnerek bevonásával.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Pápán nyitotta meg az országban nyolcadik, a Dunántúlon harmadik Szolgáltató Központját a Jókai utca 61. szám alatt. Itt - a falugazdászi körzetközponttal egy fedél alatt - többek közt tájékoztatási, tanácsadási szolgáltatásokat is biztosítanak a gazdálkodóknak, vállalkozásoknak, külső szakmai partnerek bevonásával.
A rendezvényen Győrffy Balázs, a NAK elnöke elmondta, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara 2016 végén kezdte meg szolgáltatói hálózatának kialakítását.
-A NAK Szolgáltató Központok a hagyományos falugazdászi irodák, fogadóhelyiségek mellett újszerű, komplex szolgáltatást nyújtanak. Eddig Hajdúböszörményben, Sárváron, Gödöllőn, Sárbogárdon, Kalocsán, Karcagon és Gyöngyösön nyitottunk ilyen központot. A pápai az országban a nyolcadik, a Dunántúlon a harmadik ilyen központ, Veszprém megyében pedig az első. A központok az adott térség mezőgazdasági és élelmiszeripari szereplőinek egyfajta bázisát is jelentik, ez a célunk itt, Pápán is. Országszerte a NAK több mint 700 falugazdásza és szaktanácsadója segíti közvetlenül a tagokat mindennapi tevékenységükben, adminisztrációs teendőikben, illetve a forrásszerzésben, szakmai tanácsadásban, valamint hatékonyságuk növelésében, versenyképességük erősítésében. A Kamara számos saját szolgáltatással is áll tagsága rendelkezésére. Egyebek közt kedvező agrárbiztosításokkal, a tagság igényei alapján kidolgozott telekommunikációs szolgáltatással. Továbbá tájékoztatjuk a gazdálkodókat a nekik megfelelő agrártámogatásokról, valamint segítjük őket azok lehívásában. Az őstermelői igazolványokkal kapcsolatos ingyenes ügyintézés is szintén komoly segítség a gazdáknak - mondta az elnök, majd hozzátette, Pápa és térségének mezőgazdaságban, élelmiszeriparban betöltött helyét jól mutatja például az immár több mint két évtizedes múltra visszatekintő Pápai Agrárexpo is, ami túlmutat a térségen, a régión is. Csak néhány adat: a tavalyi Pápai Agrárexpón 4700 négyzetméteren közel 140 kiállító mutatkozott be, és tízezernél többen látogattak ki a rendezvényre. Ebből is jól látszik, hogy az agráriumban erős a térség. Mindennek további fokozásához a most megnyíló NAK Szolgáltató Központ a mindennapokban is hozzá fog járulni.
Az átadón dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, területi közigazgatásért felelős államtitkár is gratulált a pápai központhoz.
-A napi ügymenet elősegítése a legfontosabb. Ez az igazi hivatása az agrárkamarának. Azok, akik dolgoznak, nem érnek rá pályázatokat figyelni, adminisztrálni, ezért az ilyen szolgáltató központok, ahol olyan falugazdászok, akik korábban a szakmát kiválóan megtanulták- segítik az ügyfeleket, a gazdákat. Most lesz egy fix hely Pápán, ahol a szakmai tanácsokat tudnak majd adni - emelte ki dr. Kovács Zoltán.
Az ünnepélyen Sövényházi Balázs megyei kamarai elnök, dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és Győrffy Balázs NAK-elnök nyitotta meg a helyszínt a nemzeti színű szalag átvágásával.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.