Városlista
2019. február 20, szerda - Álmos

Hírek

2019. Február 11. 18:12, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Színvonalas komolyzenei koncertsorozat indul a Református Ótemplomban

Színvonalas komolyzenei koncertsorozat indul a Református Ótemplomban

A Pannonia Reformata Múzeum négy alkalomból álló hangversenysorozatot indít újtára, a különleges akusztikájú ótemplomban, melyen olyan előadókat is láthat, hallhat a pápai közönség, akikkel egyébként csak külföldön, vagy a fővárosban találkozhatna.

A Pannonia Reformata Múzeum már tavaly, a nyitás évében is helyet adott néhány koncertnek, ezek mindegyike nagy siker volt. A fellépők és a közönség is dicsérte az Ótemplom akusztikáját, hangulatát és környezetét. Az elismerő visszajelzések is megerősítették a múzeum vezetését abban, hogy érdemes szervezniük egy klasszikus zenei hangversenysorozatot. – Szeretnénk megmutatni ennek az intézménynek a lelkét, szeretnénk élményt adni az idelátogatóknak, szeretnénk, ha minél többen megismernék a hely erejét, hangulatát - ismertette Köntös László a koncertsorozat előzményeit, céljait. A tudományos gyűjtemények igazgatója hozzátette, a koncertek megszervezését a pápai önkormányzat is támogatja, mely külön öröm számukra, hiszen nem egy elzárt egyházi intézmény programjáról van szó, hanem Pápáról, a kultúráról, a közösségről.

Az előadók kiválasztása Németh-Vékes Erzsébet zongoraművész és Parola Csaba egyházzenész feladata volt. Erzsébettől megtudtuk, a meghívott előadók mindegyike világszínvonalon játszik saját hangszerén és mindnyájan nagy örömmel fogadták a meghívást és azt is, hogy Pápán kezd újraéledni valami komolyzenében. – A célunk az volt, hogy olyan művészeket tudjunk elhozni Pápára, akiket egyébként csak Budapesten, vagy külföldön hallhatna a közönség – mondta el a művész.

Parola Csaba a koncertsorozat egyházzenei irányvonalát szervezte meg. Megtudtuk tőle, helyi zenészek közreműködésével a jó kortárs zenét is szeretnék megmutatni a hangversenysorozaton. Az utolsó október 26-i koncert Parola Csaba szerzői estje lesz, melyen az egyik legnagyobb református hagyaték, a genfi zsoltárok kerülnek bemutatásra, 21. századi köntösben.

Halászné Kapcsándi Szilvia gyűjteményi igazgatóhelyettes, múzeum vezető elmondta, a négy alkalomból álló koncertsorozatra bérletet is kínálnak, melyek február 9-től vásárolhatók meg a múzeum pénztárában. A négy alkalomra 8000 forintért lehet bérletet váltani, míg egy-egy alkalom 2500 forintba kerül, diákoknak pedig 2000 forintba.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Február 19. 14:36, kedd | Helyi

Hat év alatt két és félszeresére nő az egészségügyi szakdolgozók bére

A Magyar Ápolók Napja alkalmából Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő az egészségügyi dolgozók megbecsülésének fontosságáról beszélt.

2019. Február 19. 14:14, kedd | Helyi

Betörte egy pápai ház ablakát

Garázdaság miatt indult nyomozás egy 53 éves balatonkenesei férfi ellen, a Pápai Rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.

2019. Február 19. 14:14, kedd | Helyi

Az idősek biztonságáért Mezőlakon

Mezőlaki idősek számára adtak otthonukban prevenciós tanácsokat a pápai rendőrök.

2019. Február 18. 11:17, hétfő | Helyi

Megújult épületrészt adtak át a városi könyvtárban

A Jókai Mór Városi Könyvtár Fapiac téri épület-együtesének udvarán álló épület újult meg és került berendezésre a Széchenyi 2020 program keretében.