Városlista
2019. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Február 11. 18:12, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Színvonalas komolyzenei koncertsorozat indul a Református Ótemplomban

Színvonalas komolyzenei koncertsorozat indul a Református Ótemplomban

A Pannonia Reformata Múzeum négy alkalomból álló hangversenysorozatot indít újtára, a különleges akusztikájú ótemplomban, melyen olyan előadókat is láthat, hallhat a pápai közönség, akikkel egyébként csak külföldön, vagy a fővárosban találkozhatna.

A Pannonia Reformata Múzeum már tavaly, a nyitás évében is helyet adott néhány koncertnek, ezek mindegyike nagy siker volt. A fellépők és a közönség is dicsérte az Ótemplom akusztikáját, hangulatát és környezetét. Az elismerő visszajelzések is megerősítették a múzeum vezetését abban, hogy érdemes szervezniük egy klasszikus zenei hangversenysorozatot. – Szeretnénk megmutatni ennek az intézménynek a lelkét, szeretnénk élményt adni az idelátogatóknak, szeretnénk, ha minél többen megismernék a hely erejét, hangulatát - ismertette Köntös László a koncertsorozat előzményeit, céljait. A tudományos gyűjtemények igazgatója hozzátette, a koncertek megszervezését a pápai önkormányzat is támogatja, mely külön öröm számukra, hiszen nem egy elzárt egyházi intézmény programjáról van szó, hanem Pápáról, a kultúráról, a közösségről.

Az előadók kiválasztása Németh-Vékes Erzsébet zongoraművész és Parola Csaba egyházzenész feladata volt. Erzsébettől megtudtuk, a meghívott előadók mindegyike világszínvonalon játszik saját hangszerén és mindnyájan nagy örömmel fogadták a meghívást és azt is, hogy Pápán kezd újraéledni valami komolyzenében. – A célunk az volt, hogy olyan művészeket tudjunk elhozni Pápára, akiket egyébként csak Budapesten, vagy külföldön hallhatna a közönség – mondta el a művész.

Parola Csaba a koncertsorozat egyházzenei irányvonalát szervezte meg. Megtudtuk tőle, helyi zenészek közreműködésével a jó kortárs zenét is szeretnék megmutatni a hangversenysorozaton. Az utolsó október 26-i koncert Parola Csaba szerzői estje lesz, melyen az egyik legnagyobb református hagyaték, a genfi zsoltárok kerülnek bemutatásra, 21. századi köntösben.

Halászné Kapcsándi Szilvia gyűjteményi igazgatóhelyettes, múzeum vezető elmondta, a négy alkalomból álló koncertsorozatra bérletet is kínálnak, melyek február 9-től vásárolhatók meg a múzeum pénztárában. A négy alkalomra 8000 forintért lehet bérletet váltani, míg egy-egy alkalom 2500 forintba kerül, diákoknak pedig 2000 forintba.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Április 25. 14:10, csütörtök | Helyi

Folyamatosan fejlesztik a Huszár Közösségi Házat

Öt éve üzemelteti az épületet a JMSZK, amely az elmúlt években két sikeres pályázatot nyújtott be a Csoóri Sándor Alap elnevezésű felhívásra, 4-4 millió forintot elnyerve, de több önkormányzati beruházás is megvalósulhatott.

2019. Április 25. 09:21, csütörtök | Helyi

170 autóst szondáztak meg Húsvétkor a pápai rendőrök

A pápai rendőrök húsvét hétfőn ajándékkal lepték meg a szabályosan közlekedőket.

2019. Április 24. 13:13, szerda | Helyi

Ingyenes belgyógyászati és szemészeti szűrővizsgálatot tartott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pápán

Számos olyan egyszerű és gyors vizsgálatot végeztek el, amelyek az orvosnál jóval hosszabb időbe teltek volna.

2019. Április 23. 15:23, kedd | Helyi

Bekábítószerezve vezetett a 21 éves pápai nő

Járművezetés bódult állapotban vétség miatt indult eljárás egy 21 éves nő ellen, a Pápai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.