Városlista
2019. május 24, péntek - Eszter

Hírek

2019. Május 12. 07:11, vasárnap | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Színes programok a tizedik Lovasmajálison

Színes programok a tizedik Lovasmajálison

Idén új helyszínen, a volt Vasas pályán várja az érdeklődőket a kétnapos rendezvény.

A szombat délelőtt elsősorban a gyermekeké volt, hiszen számukra szerveztek ügyességi lovasversenyeket. A díjak átadását követően került sor az ünnepélyes megnyitóra. Venczel Csaba önkormányzati képviselő azt mondta, hogy a Lovasmajális célja a lóhoz kapcsolódó tradíciók és a lovassport népszerűsítése és ez a cél támogatandó, éppen ezért az önkormányzat anyagilag is támogatja a rendezvényt.- Ez a nemes cél kitűnően illeszkedik a képviselőtestületünk azon koncepciójához, mellyel támogatni kívánunk minél több olyan rendezvényt, amely az itt élők és a városba látogatók számára kulturált szórakozási, sportolási lehetőséget biztosít, és hozzájárul hagyományaink ápolásához, nemzeti közösségtudatunk és értékrendünk erősítéséhez - fogalmazott a képviselő.

Kocsis László szervezőtől megtudtuk, annak ellenére hogy számos lovasverseny zajlik egyidőben országszerte, kimondottan sokan jelentkeztek a pápai versenyekre. A gyermek ügyességi versenyre 160 nevezőt regisztráltak, amely a legtöbb az országban. Mint mondta, az új helyszín remekül vizsgázik, egy korábbi lovasversenyen már a versenyzők megtapasztalhatták a volt sportpálya kiváló talaját, ezért is szívesen érkeztek Pápára.

Kocsis László hozzátette, minden évben törekedne arra, hogy a lovas hagyományokat hűen tudják bemutatni az érdeklődőknek, akik idén is szép számban látogattak ki a rendezvényre.

A szombat délutáni programok bővelkedtek a show elemekben, fogathajtó verseny, pónilovas karüsszel, dáma lovasbemutató, pünkösdi királyválasztás, solymászbemutató és pónilovak magasugró verseny szórakoztatta a közönséget, valamint Jó Laci Betyár is fellépett. Vasárnap regionális díjugrató versenyt rendeznek.

Címkék: lovasmajális, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2019. Május 23. 20:05, csütörtök | Helyi

Villanyoszlopnak csapódott egy autó a Várkert úton

Az ütközés következtében az oszlop kettétört.

2019. Május 23. 18:06, csütörtök | Helyi

Várkertfürdő utalványt ért a Bikini

Azt kellett megtippelni, hogy melyik zenekar fogja helyettesíteni a betegeskedő Demjén Ferencet.

2019. Május 23. 16:45, csütörtök | Helyi

Jobbik: A jégpálya és a Fő tér példák arra, hogyan nem szabad elkölteni az uniós pénzeket

Süle Zsolt a Fő téri jégpálya és a téren átvezető útszakasz kapcsán beszélt arról, hogy szerinte a pápai városvezetés helyenként nem megfelelően költi el az európai uniótól kapott pénzeket.

2019. Május 23. 16:10, csütörtök | Helyi

Gyermeknapon és majálison is várja a gyermekeket a rendőrség

A Pápai Rendőrkapitányság bűn- és baleset-megelőzési programokkal, kerékpár regisztrációval, valamint toborzással várja az érdeklődőket több hétvégi rendezvényen is.