Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2019. Május 12. 07:11, vasárnap | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Színes programok a tizedik Lovasmajálison

Színes programok a tizedik Lovasmajálison

Idén új helyszínen, a volt Vasas pályán várja az érdeklődőket a kétnapos rendezvény.

A szombat délelőtt elsősorban a gyermekeké volt, hiszen számukra szerveztek ügyességi lovasversenyeket. A díjak átadását követően került sor az ünnepélyes megnyitóra. Venczel Csaba önkormányzati képviselő azt mondta, hogy a Lovasmajális célja a lóhoz kapcsolódó tradíciók és a lovassport népszerűsítése és ez a cél támogatandó, éppen ezért az önkormányzat anyagilag is támogatja a rendezvényt.- Ez a nemes cél kitűnően illeszkedik a képviselőtestületünk azon koncepciójához, mellyel támogatni kívánunk minél több olyan rendezvényt, amely az itt élők és a városba látogatók számára kulturált szórakozási, sportolási lehetőséget biztosít, és hozzájárul hagyományaink ápolásához, nemzeti közösségtudatunk és értékrendünk erősítéséhez - fogalmazott a képviselő.

Kocsis László szervezőtől megtudtuk, annak ellenére hogy számos lovasverseny zajlik egyidőben országszerte, kimondottan sokan jelentkeztek a pápai versenyekre. A gyermek ügyességi versenyre 160 nevezőt regisztráltak, amely a legtöbb az országban. Mint mondta, az új helyszín remekül vizsgázik, egy korábbi lovasversenyen már a versenyzők megtapasztalhatták a volt sportpálya kiváló talaját, ezért is szívesen érkeztek Pápára.

Kocsis László hozzátette, minden évben törekedne arra, hogy a lovas hagyományokat hűen tudják bemutatni az érdeklődőknek, akik idén is szép számban látogattak ki a rendezvényre.

A szombat délutáni programok bővelkedtek a show elemekben, fogathajtó verseny, pónilovas karüsszel, dáma lovasbemutató, pünkösdi királyválasztás, solymászbemutató és pónilovak magasugró verseny szórakoztatta a közönséget, valamint Jó Laci Betyár is fellépett. Vasárnap regionális díjugrató versenyt rendeznek.

Címkék: lovasmajális, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.