Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Február 15. 13:47, csütörtök | Belföld
Forrás: police.hu

Szigetelőszalaggal akarta kijátszani az újdíjfizetést

Szigetelőszalaggal akarta kijátszani az újdíjfizetést

Az útdíj fizetését akarta megúszni az az autós szerdán, aki szigetelőszalaggal átragasztotta rendszámtáblája karaktereit.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei szerdán 11 óra 20 perckor az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 73-as kilométerszelvény pihenőjébe kivezettek egy Audit. A rendőrök ugyanis azt vették észre, hogy a hatósági jelzéseken változtatás történt.

Az intézkedő rendőrök az ellenőrzés során megállapították, hogy az első és a hátsó hatósági jelzéseken három karakter is fekete szigetelőszalaggal át van ragasztva. A 32 éves járművezető elmondta, hogy a rendszámokat ő ragasztotta át, hogy ne kelljen Magyarország területén útdíjat fizetnie.

A járőrök a férfit a Tatai Rendőrkapitányságra előállították, ahol gyanúsítottként hallgatták ki. A tettes a bűncselekmény elkövetését beismerte. A nyomozók a hatósági jelzéseket és a szigetelőszalagot az eljárás során lefoglalták. A román állampolgár ellen egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetése miatt indult büntetőeljárás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.