Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Február 10. 10:42, szerda | Külföld
Forrás: Sárközy Júlia, az MTI tudósítója jelenti: - fotó:illusztráció

Szicíliai maffiaklán 109 tagja került rács mögé

Szicíliai maffiaklán 109 tagja került rács mögé

Százkilenc embert vett őrizetbe az olasz csendőrség a kedd hajnalban Szicíliában és Olaszország más részein végrehajtott razziában, amellyel felszámolta a Cosa Nostra maffiaszervezet egyik fegyveres csoportját.

A hírhedt Laudani-klán tagjairól van szó, akik a Catania városához közeli Etna térségét uralták. Az olasz hatóságok bejelentése szerint a tömeges őrizetbe vétellel sikerült elfogni a klán vezéreit és tagjait is. Az "Alkirály" fedőnevű akcióban az olasz csendőrség speciális maffiaellenes egységének ötszáz embere vett részt. Számos fegyvert foglaltak le.

Börtönbe került a klán három nőtagja: a feltételezések szerint ők tartották kézben a bűnszervezet "kasszáját", amelyből a maffia hagyománya szerint a börtönbe került klántagok családjainak fenntartását is fizették.

A Laudani-klán a Cosa Nostra (egyik) fegyveres csoportja. A kilencvenes években a szicíliai maffiának ez a bandája számos fegyveres merényletet és gyilkosságot követett el.

Az utóbbi években a Laudani-klán fő tevékenysége a zsarolás és a kábítószer-kereskedelem volt. Catania egész térségének vállalkozóitól és kereskedőitől "védelmi" pénzt szedtek. Ha ezt valaki megtagadta, erőszakkal kényszerítették a fizetésre. A hatóságok kiemelték, hogy a klán elleni nyomozás során a "védelmi" pénzre kényszerített cég- és bolttulajdonosok egyike sem mert együttműködni az ügyészséggel Laudaniék bosszújától tartva.

Címkék: klán, maffia, szicília

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.