Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Május 13. 14:25, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Szerdán aszfaltozzák a Korvin utcát

Szerdán aszfaltozzák a Korvin utcát

Ha az időjárás is engedi, szerdán megérkezik a finisher gép a Korvin utcába.

Elkészült a Korvin utca mindkét oldalán a járda a Fő tér és a Bástya utca között, a korábbi útburkolatot pedig felmarták az elmúlt hét folyamán. Jelenleg a beton útalap tisztítása és felülvizsgálata zajlik, ahol pedig szükséges, kijavítják az alapot. Ha nem lesz jelentős mennyiségű csapadék, szerdán megérkezik a finisher gép az utcába és megkezdődik a kötő réteg felhordása. Ennek az alsó rétegnek az elkészítése nagyjából két napot vesz igénybe, ezt követően emelik szintre a csatornafedeleket - mondta el Vörös László, a kivitelező cég vezérigazgatója, aki arra kéri az autósokat, hogy a tiltó táblákat vegyék figyelembe és a kötő aszfaltréteg felhordását követően se hajtsanak az útra, mivel az egyrészt balesetveszélyes, másrészt pedig az aknafedelek is megsüllyedhetnek, ha a kötési idő lejárata előtt áthajtanak rajtuk.

Körülbelül tíz nappal a kötőréteg felhordását követően készülhet el a felső, kopó réteg az utcában, a Fő tértől egészen a Bástya utcáig. Az aszfaltozás a járókelőket nem fogja zavarni, de a kivitelező arra kéri a gyalogosokat, hogy nagyobb körültekintéssel közlekedjenek.

Áldozó Tamás polgármester is megtekintette a Korvin utcai munkálatokat. Elmondta, hogy mindenki korábbra remélte a munkálatok befejezését, de a héten végre nagy változások fognak történni és hamarosan elkészül a beruházás jelentős része. A polgármester hozzátette, a végső aszfaltréteg felhordását követően meg fogják nyitni az utcát a Bástya utca és a Fő tér között, ám egy ideig - a használatbavételi eljárás végéig - korlátozásokkal lehet majd csak közlekedni.

A Korvin utcát aszfaltozzák először idén, de nem ez az utolsó utca, amely új burkolatot kap 2019-ben. Hamarosan az Ipari Parkban folytatódnak az útépítések, a Juhar, Nagysallói és Kopja utcák környékén lesznek nagyberuházások, de egyéb közlekedésfejlesztési projektek előkészítése is zajlik - mondta el a városvezető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:55, szombat | Helyi

Kis híján megölte a saját édesanyját a Pápa környéki faluban! - Videó

Emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás egy 39 éves Pápa környéki lakossal szemben.

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.