Városlista
2018. július 19, csütörtök - Emília

Hírek

2018. Július 06. 08:55, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Szeptemberben kezdik meg a piac épületének bontását

Szeptemberben kezdik meg a piac épületének bontását

Mint ismeretes, a Területi és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán 500 millió forintot nyert el a város a piac megújítására. A munkálatok idején a Fő tér ad majd otthont a vásároknak.

A szeptemberig hátralévő időben azonban a régi helyszínen újra a Városgondnokság üzemelteti a piacot, ahogyan az korábban is volt. Pápa Város Képviselőtestülete hozott döntést arról, hogy az üzemeltetési szerződést felbontja Nagy Jánossal és július 4-től ismételten a Városgondnokság végzi a piac üzemeltetését. A városi piac felügyeletét Bakó István döntése alapján Bolla Beatrix és Mórocz Gyula látja el. A társaság igazgatójától megtudtuk, nem lesznek nagy változások a piac működésében, sőt, a helypénzek csökkentek a mai, első piac naptól, annak érdekében, hogy a régi árusokat megtartsák, illetve újakat tudjanak megnyerni.Napi jegyek lesznek a fedett helyen és a fedetlenen is külön. A kőpados részen métere 300 Ft lesz, havi jeggyel 250 Ft. A fedetlen területen 600 Ft lesz majd. A megváltott terület 4 méter mélységében használható. Egy komoly változásra azonban számítani kell - tette hozzá az igazgató, méghozzá arra, hogy a használtcikk árusítást nem engedélyezi a régi-új üzemeltető, ennek megfelelően szombaton nem is lesz nyitva a piac. Hétfőn, szerdán és vasárnap az őstermelői igazolvánnyal rendelkezők, kizárólag a saját maguk által termelt zöldséget, gyümölcsöt és virágot térítésmenetesen árulhatják a piac nyitva tartása alatt - mondta el Bakó István.

Unger Tamás alpolgármester a piac rekonstrukciójáról szólt. Mint mondta, a város TOP-os pályázata 500 millió forintot nyert, a helyi gazdaság fejlesztése címmel. Ezt az összeget 220 millió forint saját erővel egészítik ki, mely összegből a piac teljes környezete megújul, gyakorlatilag egy új piac teret építenek vásárcsarnokkal, nyílt elárusító térrel és parkolóval. A munkálatok előrehaladtával kapcsolatban elhangzott, augusztus 1-jéig elkészítika kiviteli terveket és a tervezői költségvetést, a jelenlegi, meglehetősen leromlott állapotú piac épület bontása pedig szeptember elséjén kezdődhet meg. Az építkezés a tervek szerint november elsején kezdődhet meg és a kivitelezésnek 2019. május 31-ig kell befejeződnie. - A piacot egy térként kezeljük, s igyekeztünk a meglévő városrendezési tervbe is beilleszkedni. Olyan tervet fogunk bemutatni, ami szervesen illeszkedik a piac körüli terekhez, a buszpályaudvarhoz, a zöld felületekhez. Olyan második tér rekonstrukciót is tartalmaz, ami a piactérrel kiegészítve egy második főtere lehet majd a városnak - fogalmazott Unger Tamás.

Az építkezés idején, mint ahogy arról már korábban beszámoltunk, a Fő tér ad majd helyet a piacnak, egy egyésges képet kialakítva.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Július 17. 20:28, kedd | Helyi

Csütörtökön szállítják Pápára a kiállításra előkészített MIG-21-est

Pápára szállítják azt a MiG-21-es vadászrepülőgépet, amelyet tervezetten 2018 novemberében a Pápát elkerülő út egyik körforgalmában állítanak majd ki.

2018. Július 17. 19:38, kedd | Helyi

Pápai volt a Mosonmagyaróváron szörnyethalt munkás

Halálos munkabaleset történt szombaton este hat óra előtt néhány perccel Mosonmagyaróváron, a Mofém-gyár területén.

2018. Július 17. 06:48, kedd | Helyi

Megrúgta az ügyeletes orvost

Ittasan vezetett, majd a vérvétel során megrúgta az orvost egy 64 éves gutorföldi asszony. A rendőrök elfogták.

2018. Július 15. 08:51, vasárnap | Helyi

A nyaralók biztonságáért

A pápai rendőrök prevenciós céllal keresték fel a fürdő- és üdülőhelyeket.