Városlista
2018. november 16, péntek - Ödön

Hírek

2018. Július 06. 08:55, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Szeptemberben kezdik meg a piac épületének bontását

Szeptemberben kezdik meg a piac épületének bontását

Mint ismeretes, a Területi és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán 500 millió forintot nyert el a város a piac megújítására. A munkálatok idején a Fő tér ad majd otthont a vásároknak.

A szeptemberig hátralévő időben azonban a régi helyszínen újra a Városgondnokság üzemelteti a piacot, ahogyan az korábban is volt. Pápa Város Képviselőtestülete hozott döntést arról, hogy az üzemeltetési szerződést felbontja Nagy Jánossal és július 4-től ismételten a Városgondnokság végzi a piac üzemeltetését. A városi piac felügyeletét Bakó István döntése alapján Bolla Beatrix és Mórocz Gyula látja el. A társaság igazgatójától megtudtuk, nem lesznek nagy változások a piac működésében, sőt, a helypénzek csökkentek a mai, első piac naptól, annak érdekében, hogy a régi árusokat megtartsák, illetve újakat tudjanak megnyerni.Napi jegyek lesznek a fedett helyen és a fedetlenen is külön. A kőpados részen métere 300 Ft lesz, havi jeggyel 250 Ft. A fedetlen területen 600 Ft lesz majd. A megváltott terület 4 méter mélységében használható. Egy komoly változásra azonban számítani kell - tette hozzá az igazgató, méghozzá arra, hogy a használtcikk árusítást nem engedélyezi a régi-új üzemeltető, ennek megfelelően szombaton nem is lesz nyitva a piac. Hétfőn, szerdán és vasárnap az őstermelői igazolvánnyal rendelkezők, kizárólag a saját maguk által termelt zöldséget, gyümölcsöt és virágot térítésmenetesen árulhatják a piac nyitva tartása alatt - mondta el Bakó István.

Unger Tamás alpolgármester a piac rekonstrukciójáról szólt. Mint mondta, a város TOP-os pályázata 500 millió forintot nyert, a helyi gazdaság fejlesztése címmel. Ezt az összeget 220 millió forint saját erővel egészítik ki, mely összegből a piac teljes környezete megújul, gyakorlatilag egy új piac teret építenek vásárcsarnokkal, nyílt elárusító térrel és parkolóval. A munkálatok előrehaladtával kapcsolatban elhangzott, augusztus 1-jéig elkészítika kiviteli terveket és a tervezői költségvetést, a jelenlegi, meglehetősen leromlott állapotú piac épület bontása pedig szeptember elséjén kezdődhet meg. Az építkezés a tervek szerint november elsején kezdődhet meg és a kivitelezésnek 2019. május 31-ig kell befejeződnie. - A piacot egy térként kezeljük, s igyekeztünk a meglévő városrendezési tervbe is beilleszkedni. Olyan tervet fogunk bemutatni, ami szervesen illeszkedik a piac körüli terekhez, a buszpályaudvarhoz, a zöld felületekhez. Olyan második tér rekonstrukciót is tartalmaz, ami a piactérrel kiegészítve egy második főtere lehet majd a városnak - fogalmazott Unger Tamás.

Az építkezés idején, mint ahogy arról már korábban beszámoltunk, a Fő tér ad majd helyet a piacnak, egy egyésges képet kialakítva.

Ezek érdekelhetnek még

2018. November 16. 15:08, péntek | Helyi

Édes történet! Titokzatos levelet kapott a rendőr

A Soltvadkerti Rendőrőrs postaládájában a napokban egy titokzatos levelet találtak az egyenruhások. A boríték „Attilának” volt címezve, azt szabályosan, postán küldte meg feladója.

2018. November 16. 14:17, péntek | Helyi

Grőber Attila: A TOP-os projektek miatt eladósodhat a város

Sajtótájékoztatót tartott ma Grőber Attila, az MSZP megyei elnökhelyettese, önkormányzati képviselő és Kovács József, a párt helyi elnöke.

2018. November 15. 10:12, csütörtök | Helyi

Bontják a húsgyárral szemközti önkormányzati épületet

A szebb napokat látott épületben korábban vegyesbolt is működött.

2018. November 15. 10:05, csütörtök | Helyi

Táskát lopott

Pápa egyik utcájában tépte ki egy asszony kezéből a táskát egy csornai férfi, a rendőrök még aznap elfogták.