Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Május 06. 20:16, szombat | Helyi sport
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápa-ma.hu

Szép gólokkal továbbra is élen a Perutz

Szép gólokkal továbbra is élen a Perutz

A cím kétértelmű, mivel a Pápa találatai szépek is voltak és Szép is szerezte őket. A Várpalota legyőzésével továbbra is százszázalékosak a pápaiak a tavaszi idényben és tartják a Balatonfüreden átvett vezető pozíciójukat.

A Balatonfüred elleni sikeresen megvívott rangadó után hazai pályán tehetett újabb lépést a bajnoki cím felé a Perutz FC. Marton Miklós csapata immár az élről várta az ötödik helyezett Várpalota elleni találkozót. Ősszel 3-1-re nyertek a mieink, akik természetesen ezúttal is esélyesek voltak, igaz a palotaiakat sem szabadott lebecsülni, hiszen legutóbbi három meccsüket 18-2-es gólaránnyal megnyerték. Két hiányzója volt a pápaiaknak, Bolla Gergőt az előző fordulóban a kispadról kiállította a játékvezető, Szalai Gábor pedig ötödik sárga kártyája miatt nem ölthette magára a mezt, a kezdésnél mégis ott volt a pályán, ugyanis születésnapja alkalmából ő végezhette el a kezdőrúgást.

Az ötödik percben rezdült meg először a vendégek hálója, Baldauf passzát Böröczky váltotta gólra, a védő azonban az asszisztens szerint lesen tartózkodott, így érvénytelenítette a találatot. A folytatásban két alkalommal is Venczel került ziccerbe, előbb azonban mellé gurított, majd a kapusba lőtte a labdát, így nem változott az állás. Fél óra játék után egy felívelt labdát Böröczky fejelt középre, melybe a felszabadítani igyekvő Új olyan szerencsétlenül bólintott bele, hogy a játékszer a bal sarokba hullott 1-0. Öt perccel később megint Venczel hibázott el egy lehetőséget, majd egy fault után Kalapács rúgta meg a földön fekvő Böröczkyt, a piros azonban elmaradt. Egy perccel a rendes játékidő letelte előtt Nagy lépett ki tiszta helyzetben, Közép kapussal szemben lövés helyett a passzt választotta, mely pontatlan volt, így Venczel nem tudott a hálóba gurítani. A hosszabbításban megduplázta előnyét a Perutz, Böröczky iramodott meg a bal oldalon, majd Horváth kapta a labdát, aki Széphez továbbított, a középpályás pedig ballal a kapu bal oldalába helyezett 2-0.

Az első félidő Szép góllal ért véget, a második játékrész is azzal indult, a játékos egy szabadrúgás tekert védhetetlenül a hosszúba 3-0. Az 58. percben tíz emberre fogyatkozott a Várpalota, Kalapács rúgta fel Udvardit, amiért megkapta második sárga kártyáját. Az egész mérkőzésre egyébként elmondható volt, hogy a vendégek durván, alattomosan játszottak, amit sajnos a gyenge napot kifogó Pap játékvezető nem büntetett megfelelően. Az utolsó húsz percben futószalagon jöttek a hazai gólszerzési lehetőségek, ám Venczel és Szedlacsek is kihagyta a ziccereket, előbbi rendkívül peches napot fogott ki, a góllövőlista vezetőjének semmi sem sikerült, ennek ellenére sikerült itthon tartani a három pontot. Folytatás a Magyar Kupában, május 10-én szerdán 17:30-tól Balatonfüred látogat Pápára. A bajnokság következő fordulójában (május 13. 16:30) a sereghajtó Péthez látogat, majd május 20-án 18 órától az Ajka Kristályt fogadja.

Perutz FC – Várpalota 3-0 (2-0) Gsz.: Új (öngól), Szép 2

Marton Miklós: Nem számítottam könnyű mérkőzésre, nem is volt az. Egy masszív, kemény csapattal találkoztunk, mely nem félt a párharcoktól. Ezekből volt nem is egy, mely túlment egy határon, amit a katasztrofális játékvezetés engedett. Ha ma itt egy rendes fújást kapunk, a várpalotaiak körülbelül hat emberrel fejezték volna be a meccset. Nekünk is van min javítani, rengeteg ziccert rontottunk el, ez nem mehet így tovább. Ha pontosabbak vagyunk, kétszámjegyű is lehetett volna a végeredmény.

Perutz FC: Simon (’88 Szigeti) – Udvardi, Domján, Kovács, Böröczky – Somogyi, Horváth T. (’59 Mészáros), Baldauf (’65 Szedlacsek), Szép ('82 Tauber), Nagy P. (72 Györkös Z.)– Venczel

Várpalota: Közép – Szeleczki, Kustán Józan (’86 Szabó), Borbás – Kalapács, Új, Kaufmann, Zsupek – Bogdán (’58 Borbély), Pilka (’72 Ilyés)

Fotó: Pápa-ma.hu

Címkék: labdarúgás, perutz, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 24. 07:51, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks jutott elsőként a döntőbe

A bajnokságban harmadik helyezett Paksi FC jutott elsőként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, miután kedden hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Kisvárdát.