Városlista
2019. március 20, szerda - Klaudia, Alexandra

Hírek

2018. November 08. 16:02, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Süle Zsolt szerint tavasz előtt nem fog megkezdődni az új piaccsarnok építése

Süle Zsolt szerint tavasz előtt nem fog megkezdődni az új piaccsarnok építése

A Jókai utcai parkolási díj és a pápai piac kérdésköre mellett a kutak bejelentési kötelezettségéről is szót ejtett a jobbikos képviselő ma délutáni sajtótájékoztatóján.

Mint ismeretes, a fúrt és ásott kutak engedélyeztetésének határideje ez év december 31-én lejár. Ennek meghosszabbítását a Jobbik kezdeményezte az Országgyűlésben, úgy néz ki, hogy ezt a javaslatot a kormányzat is támogatja és a határidőt 2020. év végéig kitolják – mondta Süle Zsolt. A képviselő hozzátette, pártja aláírásgyűjtésbe kezd annak érdekében, hogy a házi vízkivételt biztosító kutak tulajdonosai mentesüljenek a megfizetendő díjak alól és a bejelentés után se terhelje őket semmilyen közteher a kúttal kapcsolatban. Mint mondta, véleménye szerint aránytalanul nagy terhet róna a lakosságra az, ha több tízezer forintot kellene megfizetni szinte valamennyi kút fennmaradási engedélyeztetéséért.

Korábban beszámoltunk arról, hogy a városvezetés a felújított Jókai utca teljes hosszát a parkolási zónába sorolja. Ezzel kapcsolatban Süle Zsolt elmondta, az általa tett módosító javaslat mindkét fél érveit figyelembe vette volna és a pápaiak jelentős támogatását élvezné. A városvezetés ugyanis azzal érvelt a parkolási díjas övezet kiterjesztése mellett, hogy a szépen felújított közterület ne gépjármű tároló legyen, hanem a parkolóhelyeken folyamatosan cserélődjenek a gépkocsik, ezzel biztosítva a folyamatos szabad helyeket. Süle Zsolt azt javasolta, hogy a kis Sparnál működő rendszer mintájára alakítsák át a parkolási rendet és vezessék be a 1 órás ingyenes jegyet. Úgy fogalmazott, hogy ez a javaslat megfelelt volna a városvezetés érveinek is, hiszen aki hosszabb időt várakozik, annak így is fizetnie kellene. – A fideszes többség leszavazta ezt a javaslatot és azt kell mondjam, hogy ebből az következik, hogy a fizetős parkolás kiterjesztése nem más, mint az autósok megsarcolása, a költségvetési bevételek növelése – fogalmazott a képviselő hozzátéve, a megszavazott fél órás ingyenes várakozás, mely csupán a korház oldalán, azzal szemközt érvényes, nem elégséges és nem éri el a célját.

A sajtótájékoztató harmadik témája az új piaccsarnok helyzete. Mint ismeretes, TOP-os projekt keretében modern piaccsarnok épül a régi helyén, 500 millió forintos uniós támogatásból és önkormányzati forrásból. A vásárt átköltöztették a Fő térre, a régi piac csarnokot pedig már le is bontották. A korábbi nyilatkozatok alapján ez év novemberében el kellene kezdődnie a kivitelezési munkálatoknak, hogy 2019. májusának végére felépüljön az új csarnok. Süle Zsolt ezzel szemben elmondta, a kivitelező kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárás kiírása még meg sem történt, így véleménye szerint tavasz előtt nem fog megkezdődni az építkezés, ennek megfelelően pedig annak befejezése is későbbre tehető. – Teljesen feleslegesen költöztették el a vásárt ilyen elhamarkodottan a Fő térre és indokolatlanul tették ki kellemetlenségeknek az árusokat és a vásárlókat, hiszen a régi piaccsarnok kihasználta volna a teljes őszi szezont, sőt, a tél nagy részét is, ráadásul úgy néz ki, hogy az előre tervezettnél sokkal tovább lesz kénytelen a piac a Fő téren maradni – mondta a jobbikos képviselő hozzátéve, ugyan az időjárás eddig nagyrészt kegyes volt, de ez nem lesz mindig így, továbbá egyéb kellemetlenségekkel is kell a Fő téren számolni. Példaként említette a galambokat és a madarak végtermékét, melyre elmondása szerint több ismerőse is panaszkodott, de olyan piaci árussal is beszélt a képviselő, aki csökkent forgalomról számolt be.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Március 19. 20:33, kedd | Helyi

Lakossági fórumon kérték ki a lakosság véleményét a Külső-Várkert megújítási terveiről

Zöld Város II. projekt Külső-Várkertre vonatkozó első tanulmányterveinek megvitatására az önkormányzat lakossági fórumot szervezett, hogy a pápaiak javaslatait megismerve, azokat továbbítsa a tervezők felé.

2019. Március 19. 20:30, kedd | Helyi

Helyreigazító cikkekből csinált kiállítást a Jobbik

A tárlatot még holnap délutánig megtekintheti a pápai Március 15. téren – mondta el Süle Zsolt.

2019. Március 19. 20:00, kedd | Helyi

Pápán forgat Borbás Marcsi

A napokban városunkban készül a Gasztroangyal című műsor.

2019. Március 18. 16:28, hétfő | Helyi

Pápán is fizethet verssel a kávéért

Március 21-én a Költészet Világnapján a „Fizess Verssel” Nemzetközi kezdeményezés keretében egy előre megírt költemény elszavalásával is lehet fizetni, méghozzá Pápán is. Mutatjuk, hogy hol.