Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Április 23. 08:01, vasárnap | Helyi sport
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápa-ma.hu

Sima győzelemmel hangolt a Perutz a jövő heti rangadóra

Sima győzelemmel hangolt a Perutz a jövő heti rangadóra

A Balatonfüred elleni rangadót megelőző fordulóban hazai pályán a megyei labdarúgó bajnokság első osztályának 10. helyén álló Zirc-Dudar ellen szerepelt a második helyezett Perutz FC.

Marton Miklós csapata továbbra is kitűnő formában futballozik, legutóbb egy híján egy tucat gólt rámolt be a magyarpolányi kapuba, míg ellenfele 2-0-ra alulmaradt Gyulafirátóttal szemben, mellyel négy győzelem, négy vereségre módosult tavaszi mérlegük. A hazaiaknál Horváth Tamás öt sárga kártyája miatt kihagyta a kötelező győzelem kategóriájába tartozó 90 percet, rajta kívül mindenki hadra fogható volt, a Perutz edzője a Simon – Udvardi, Domján, Kovács, Böröczky – Somogyi, Baldauf, Szalai G., Szép, Bolla - Venczel kezdőt álmodta meg.

Álmosan, különösebb esemény nélkül csordogált az első félidő, két kapu fölé szálló Szalai kísérlet után a 21. percben Böröczky szabadrúgásánál kellett először játékba avatkoznia Tálos kapusnak. A mieink rossz felfogásban, pontatlanul és lassan játszottak, a tili-tolit a 43.percben Szalai unta meg, aki egy átlövéssel a bal kapufát találta el.

Szünetben alaposan leteremthette játékosait Marton Miklós, hiszen ha nem is 180 fokos fordulatot vett a Perutz teljesítménye, de mindenképp feljavult. Az 50. percben Szép bal oldali beadását Venczel sarokkal(!) továbbította a vendégek kapujába, ezzel – ha nehezen is – de megtörte a jeget a hazai együttes. Hét perccel később jött a következő Perutz gól, Böröczky beadását Venczel Szedlacsek elé fejelte, akiről Kovács elé pattant a labda, a rutinos védő pedig okosan a kapufa segítségével a bal sarokba tekert 2-0. Tíz perccel később a tizenhatoson belül Kiss akasztotta össze Venczel bokáját, amiért a játékvezető tizenegyest ítélt. A büntetőt a sértett a kapu bal oldalába lőtte 3-0. A 80. percben a csereként beállt Szedlacsek szerezte a Perutz negyedik gólját, Nagy Péter beadását Venczel bólintotta rá, a Tálosról kipattanó labda épp a pápai támadó elé került, akinek közelről nem volt nehéz dolga 4-0. Venczel fejesénél a vendégek kapusa olyan szerencsétlenül ért földet, hogy nem tudta folytatni a játékot, így csere híján az utolsó tíz percet emberhátrányban játszotta le a kék mezes alakulat. Öt perccel a lefújás előtt egy kapu előtti kavarodás után megint Szedlacsek talált be, majd a hajrában Nagy rontott el egy ziccert, végül ellentétes félidők után a Pápa magabiztos győzelmet ünnepelhetett, és készülhet a következő bajnokira. A bajnokság 25. fordulójában a csoport hatpontos rangadója következik, a Perutz FC ugyanis az éllovas Balatonfüred otthonába látogat, a találkozót április 29-én szombaton 16 óra 30 perces kezdéssel rendezik. A klub ezúton is kéri a szurkolókat, hogy amennyiben tehetik, a helyszínen buzdítsák a pápai csapatot. A derbire Pápáról szurkolói különbusz indul, jelentkezni Németh Jánosnál lehet.

Perutz FC - Zirc-Dudar 5-0 (0-0) Gsz.: Venczel 2, Kovács, Szedlacsek 2

Marton Miklós: Nem tudom mi történt velünk az első félidőben, rossz felfogásban, lassan játszottunk, kevés volt a mozgás, tanácstalanok voltunk a tizenhatos környékén, nem csináltunk semmit. A szünetben felemeltem a hangom az öltözőben, megpróbáltuk rendezni a sorokat és elmagyaráztuk, hogy a felállt fal ellen mi lehet a megoldás. A második játékrészre összekaptuk magunkat, a centerjátékunk is javult, de ennél a folytatásban több kell.

Perutz FC: Simon – Udvardi (’46 Mészáros), Domján, Kovács, Böröczky – Somogyi (’87 Tóbiás), Baldauf (’55 Szedlacsek), Szalai G. (’84 Györkös B.), Szép (’76 Nagy P.), Bolla - Venczel

Zirc-Dudar: Tálos – Szemmelveisz (’63 Papp), Hoffer, Kiss, Vachtler, Nagy – Csordás, Kiss, Tálos, Turner - Barcza

Fotó és tudósítás: papa-ma.hu

Címkék: labdarúgás, perutz, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:28, péntek | Helyi

Figyelem, elindult a rendőrség akciója az utakon!

Ma reggel 6 órától 24 órán keresztül az egész vármegyében kint lesznek a sebességmérők az utakon.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.