Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2015. November 21. 07:09, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Schiffer András Pápán: Merénylet áldozata a pápai hús

Schiffer András Pápán: Merénylet áldozata a pápai hús

Szervezeti hiányosságokkal küzd az LMP, ezért országjáró körúton vesz részt a párt társelnöke. Schiffer András tegnap délután járt városunkban.

A politikustól megtudtuk, a májusbán elindított országjárás célja, hogy személyesen találkozzon a választópolgárokkal, megismerje az emberek igazi problémáit. - Van egy kötelességünka választoóinkkal és az országgal szemben. Mégpedig az, hogy mindazokat, akiknek egyszerre van elegük a bal-lib táborból és a kormányból, legyen hová fordulniuk - fogalmazott Schiffer András hozzátéve, szervezeti hiányosságaik miatt nagy szükség van a maihoz hasonló akciókra, hiszen a választókerületek többségében az LMP-nek nincs állandó képviselete.

A Lehet Más a Politika társelnöke szerint az emberek legtöbbet emlegetett problémája a bérszínvonal alacsony volta. - Mi egy olyan gazdasági fordulatra készülünk, hogy a magyar gazdaság képes legyen magasabb hozzáadott értéket termelni, ehhez pedig a kutatás-fejlesztés és az oktatás támogatására van szükség. Jelenleg a német gazdaság cselédei vagyunk- mondta Schiffer András.

Az országgyűlési képviselő szólt a pápai hús helyzetéről is, tágabb kontextusban. - Én azt látom, hogy egy merénylet történt Magyarországon.A rendszerváltást követően módszeresen dózerolták le a feldolgozóipari kapacitásokat, holott Magyarország kitörési lehetősége pont itt lenne. Mi ezt úgy képzelnénk el, hogy a munkavállalók is kellő védelmet élvezzenek, sőt, arra is szeretnénk lehetőséget biztosítani, hogyha a tulajdonos nem jó gazda, és a munkások vállalják azt, hogy stabilpályára tudják állítani az üzemet, akkor lehetséges, hogy meg kell fontolni, hogyegy munkásszövetkezet vegye át az irányítást - erre Dél-Amerikában vannak errejó példák - tudtuk meg Schiffer Andrástól.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.

2024. Április 16. 09:15, kedd | Helyi

Kattant a bilincs - Késsel fenyegette meg élettársát a Pápa környéki faluban

Egy Pápa környéki kistelepülésen élő nő értesítette a rendőrséget 2024. április 13-án este arról, hogy családi házukban élettársa egy szóváltást követően késsel fenyegette meg.

2024. Április 16. 08:05, kedd | Helyi

Esős napok jönnek, mind járművel, mind gyalogosan körültekintőbben közlekedjen!

A meteorológiai előrejelzések alapján ma csapadékos időjárásra számíthatunk. A legtöbb problémát ilyenkor a csúszós utak és a romló látási viszonyok jelentik.