Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Június 11. 07:39, vasárnap | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Remek pályán, rangos díjugrató verseny Pápán

Remek pályán, rangos díjugrató verseny Pápán

Első alkalommal rendeztek díjugrató lovasversenyt és gyermek ügyességi lovasversenyt a volt Vasas sportpályán. A versenyre nemzetközi viadalokon rajthoz álló sportolók is beneveztek.

A délelőtti esős időjárás után délután kitűnő időben folytatódhatott a négyszázezer forint összdíjazású verseny, mely egyben a pápai Várkert Lovas Centrum első rendezvénye is volt.

Mráz Tamástól, a díjugrató válogatott tagjától megtudtuk, kiváló minőségű pályán, jól szervezett versenyen állhatott rajthoz Pápán, amennyiben a következő években sem ütközik nemzetközi versenyekkel a pápai, szívesen visszajön majd. Mráz Tamás két számban is szerepelt, a fokozatos nehézségű pontgyűjtőben első, míg a 135 centiméteres nyitott versenyszámban második helyet ért el.

Sós Attila ötszörös magyar bajnok, négyszeres nemzetek győztes díjugrató, a Military Lovasszövetség szövetségi kapitánya számos nemzetközi versenyen szerzett tapasztalattal a háta mögött nemzetközi színvonalú pályának nevezte a pápai Várkert Lovas centrum gyepét. - Sajnos még a magyar lovastársadalom kevésbé ismeri ezt a helyet, kicsit óvatosak ezért, de bízunk benne, hogy az első verseny után elviszik a pálya jó hírét. Területileg, elhelyezésileg ez egy nemzetközi színvonalú versenyhelyszín, természetesen a fejlesztésre, mint sok más helyszínen, itt is van még lehetőség, de az alapanyag nemzetközi színvonalú - fogalmazott a szövetségi kapitány hozzátéve, az öttusa szövetségben is felvetődött, hogy öttusa verseny számára is remek adottságokkal rendelkezik a város.

Kocsis László versenyigazgató szintén pozitívan nyilatkozott. - 122 versenyző állt rajthoz a mai versenyen, mely több is annál, mint amit első alkalommal reméltünk. A versenyre nemzetközi versenyeken is részt vevő lovasok is eljöttek, de rajthoz állt két pápai lovas is. Halász Krisztina második helyet ért el 100 centiméteres kezdő számban, 120 centiméteren pedig Czuczai Natália érte el a kilencedik helyet - tudtuk meg Kocsis Lászlótól.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék