Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Március 01. 09:02, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Rekordszámban koriztak Pápán

Rekordszámban koriztak Pápán

Az eddigi legjobb szezonját zárta a pápai jégpálya, mely az Esterházy-kastély udvarán várta a korcsolyázókat.

Boros Katalin, a kastélyt és a jégpályát is üzemeltető Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője azt mondta, úgy tűnik, hogy a pápaiaknak és a környékbelieknek jobbantetszett a korcsolyapálya új helyszíne. Ebben a szezonban 8188 belépést rögzítettek, az ezt követő legjobb évben pedig 5200-at, mely szignifikáns különbség. Mivel a kastélyudvaron már december elején lehetőség volt a jégkészítésre, összesen 72 napon át tudott nyitvatartani a koripálya és csupán két olyan nap volt, amikor a szélsőséges időjárás miatt zárva kellett tartani.

A belépőt váltók között sok visszatérő vendég volt, de csoportok is hozzájárultak a korizók magas számához, 1200 tanuló sportolhatott a délelőtti tanórák keretében.-Voltak iskolák, akik rendszeresen jöttek. Jó érzés tapasztalni, hogy a pápai diákok nagy része megtanult korcsolyázni, s szívesen is korizik. Természetesen voltak felnőtt vendégeink is, meglepődtünk, hogy hétköznap délutánonként sokkal nagyobb volt az érdeklődés, mint az elmúlt szezonokban - fogalmazott az ügyvezető.

Boros Katalin szerint ugyanakkor érdemes átgondolni, hogy februárban meddig tartsák nyitva a korcsolyapályát, hiszen az utolsó hónapban jelentősen visszaesett a belépések száma. Az ügyvezető pozitívan a szólt a két programról is, amelyet megrendeztek. A Jégpályák Éjszakáján, melyet már másodszor hoztak el Pápára, kimondottan sokan vettek részt, míg az első ízben megszervezett farsangi programon számos résztvevő öltözött be.

Áldozó Tamás polgármester azt mondta, viták előzték meg a jégpálya átköltözését a kastély udvaráram de szerinte aszezon végére kialakult az a közmegegyezés, hogy jó helyen van a jégpálya. - Amikor a szezon elején egy drón felvétel felkerült a közösségi médiába, már az a felvétel is át tudta adni azt a sokkal intimebb szférát, ami a kastélyudvarban kialakult, s sokakat idevonzott - mondta a polgármester, akitől azt is megtudtuk, ő körülbelül harmincszor volt a jégpályán a hetvenhat napból, s azt tapasztalta, hogy sokan többször ellátogattak a pályára.
- Jövőre még tovább fog szépülni, változni ez a helyszín, hiszen elkészül a kastélykapu és a kerítés, s ezzel azt a lehetőséget is megteremtjük, hogy az adventi időszak alatt már működjön itt a jégpálya, s az adventi rendezvényeknek itt az udvaron belül legyen a helye - zárta gondolatait a polgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék