Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2021. Április 20. 19:57, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Rangos sportrendezvénnyel avatják fel a Téglagyári úti Sportcentrumot

Rangos sportrendezvénnyel avatják fel a Téglagyári úti Sportcentrumot

A VEDAC Dobóakadémia Évadnyitó Dobóversenyére - mely egyben Kis Károly Emlékverseny is lesz - olimpiai bajnok sportolót is várnak.

Április 24-én kerül sor a frissen elkészült Téglagyári úti Sportcentrum első sportrendezvényére, melyet a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Pápai Atlétikai Club (PAC) közösen rendez meg - jelentették be egy ma délutáni sajtótájékoztatón.

Németh Attila, a VEDAC ügyvezetője elmondta, saját sportlétesítményük felújítása jelenleg zajlik, ezért született meg a döntés, hogy a pápai sportközpontban rendezzék meg a rangos megmérettetést. - A pápai és veszprémi klub évtizedek óta jó kapcsolatot ápol egymással, ezért nem is volt kérdés, hogy egy ilyen színvonalas versenyt ilyen minőségi körülmények között rendezzünk meg - hangzott el a sajtótájékoztatón.

Szinte a teljes hazai utánpótlásmezőny képviselteti magát a sportrendezvényen, összesen 100 nevezés érkezett, többek között Pars Krisztián olimpiai bajnoka kalapácsvető és több utánpótlás világbajnok is ott lesz a versenyzők között.

Rádi Róbert, a PAC elnöke meghatározó eseménynek nevezte a szombati rendezvényt, hiszen ez az első sportverseny az új sportközpontban. - Büszkék lehetünk arra, hogy mi lehetünk a verseny házigazdái, bízom benne, hogy az egyesület létszámában és eredményében olyan produktumot tud majd felmutatni, ami visszaigazolja azt, hogy érdemes volt a pályát megépíteni - hangsúlyozta az elnök.

Dr. Áldozó Tamás Pápa polgármestere méltatta a VEDAC tevékenységét, mint mondta, érdemes tanulni a veszprémi klubtól, hiszen komoly sportszakmai tapasztalatokkal rendelkezik, számos sikeres sportolót sikerült kinevelniük.

Varga Patrik, a Pápai Atlétikai Club edzője azt mondta, hogy jól halad a versenyre való felkészülés, mind a pápai sportolók, mind pedig a rendezés szempontjából, egyedül azt sajnálja, hogy nézők nélkül kerülhet csak sor a versenyre. Füredi Dániel, a pápai klub nagy reménysége örömét fejezte ki, hogy végre Pápán léphet dobókörbe, mint mondta, szeretne egyéni csúcsot dobni szombaton.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.