Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2018. Július 04. 15:18, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Rangos állami kitüntetést kapott a pápai kórház főorvosa

Rangos állami kitüntetést kapott a pápai kórház főorvosa

Dr. Farkas Kálmán 46 évet dolgozott orvosként, zömében Pápán.

Az egészségügyi dolgozók napja alkalmat ad arra, hogy a szakmában kiemelkedően teljesítőket szakmai elismerésben részesítsék. Az idei évben dr. Farkas Kálmán főorvost tartotta érdemesnek és méltónak arra a pápai kórház vezetése, hogy magas szakmai elismerésre terjessze elő. A Pro Sanitate díj az egyik legrangosabb dicséretet jelenti az országban. Dr. Farkas Kálmán szinte egész életét a gyógyításra tette fel, a nyugdíjas éveiben is csaknem teljes értékűen látta el feladatát a kórbonctan, kórszövettan szakterületeken. - Mindig csendesen tette a dolgát, soha nem volt hivalkodó, de amit tett, az egész intézmény és a betegellátás javára tette. Úgy gondoltuk, hogy ezek a mély emberi tulajdonságok és a szakmai tudása miatt érdemes arra, hogy ezt a rangos díjat megkapja - mondta el dr. Vörös Ibolya, a Gróf Esterházy Kórház és Rendelőintézeti Szakrendelő főigazgatója.

Dr. Farkas Kálmán dr. Kásler Miklós minisztertől és dr. Nagy Anikó államtitkártól vehette át a rangos elismerést, a Vigadó épületében tartott központi Semmelweis-napi ünnepségen.

A díjazott elmondta, egyetemi professzora volt rá olyan nagy hatással, hogy az orvosláson belül a patológia szakterületet választotta, bár pályája elején aneszteziológus és intenzívterápiás osztályon is tevékenykedett. Pápán 1984 óta dolgozik, idén június 30-án volt az utolsó munkanapja, 46 évet dolgozott orvosként. Megtudtuk tőle, a patológiai terület sokaknak kevésbé tűnhet szimpatikusnak, mivel a boncolásokkal hozzák összefüggésbe, pedig manapság a munka csupán töredékét tölti ez ki, többségében szövettani és citológiai vizsgálatokat végeznek a patológusok, melyeknek nagy szerepe van a betegségek diagnosztizálásában.

Mint mondta, mindig visszahúzódó típus volt, ezért meglepte, amikor megtudta, hogy őt terjesztették fel a rangos elismerésre, de természetesen nagyon örül neki és nagyon hálás mindazoknak, akik közreműködtek abban, hogy ezt megkaphatta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:35, péntek | Helyi

Bölcsődét avattak Mihályházán

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.

2024. Május 03. 08:07, péntek | Helyi

Lezárja a MÁV az Acsádi úti vasúti átjárót

A lezárás idején sem gyalogosan, sem pedig közúti járművel nem lehet majd áthajtani a kereszteződésen.

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.