Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Március 19. 09:25, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Prevenciós délelőtt Pápasalamonban

Prevenciós délelőtt Pápasalamonban

A pápai rendőrök bűnmegelőzési lakossági fórumra hívták a Pápasalamonban élőket, majd kerékpárokat ellenőriztek és időseket kerestek fel otthonukban.

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai 2018. március 14-én délelőtt a pápasalamoni Kultúrházban tartottak bűnmegelőzési lakossági fórumot. A rendőrök a betörések, a besurranások és az alkalmi lopások megelőzési lehetőségeit ismertették, majd a résztvevők számára átadták a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által készített „Biztonságos az otthonod?” című prevenciós kiadványt, amely a „HázŐrző” alkalmazást ismerteti. Az alkalmazás okostelefonra letöltve segíti az otthonok biztonságosságának tesztelését. Az eredmény megmutatja a gyenge pontokat és tanácsokat ad a biztonság növelése érdekében. Végezetül a megjelentek a 112-es ingyenes segélyhívószám rendeltetésszerű használatáról is tájékoztatást kaptak.

A fórumot követően a kerékpárral érkezők járműveit ellenőrizték a rendőrök, amelynek során felhívták a figyelmet a hiányzó kötelező tartozékok pótlására, majd láthatósági mellényt és kerékpárcsengőt adtak ajándékba.

A délelőtt végén a helyi önkormányzat munkatársának kíséretében egyedül élő időseket kerestek fel otthonukban a rendőrök, akik számára személyre szóló vagyonvédelmi tanácsokat adtak át.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.