Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Október 21. 11:34, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Premier előtti filmek és akadálymentes vetítés a Cinema City Filmünnepen

Premier előtti filmek és akadálymentes vetítés a Cinema City Filmünnepen

Több mint 50 filmmel, többek közt premier előtti magyar és külföldi alkotásokkal és akadálymentes vetítéssel várja az érdeklődőket október 25. és 28. között a Cinema City Filmünnep több fővárosi és vidéki moziban.

Premier előtt debütál a mozikban Ujj Mészáros Károly legújabb alkotása, az X - A rendszerből törölve, a cannes-i filmfesztiválon a legjobb elsőfilmnek járó elismerést bezsebelő Egy nap, valamint a Freddie Mercury életét és munkásságát bemutató Bohém rapszódia is.

A Ruben Brandt, a gyűjtő című magyar animációs akció-thriller szintén a hivatalos bemutató előtt kerül a mozikba. A filmről Csákvári Géza tart filmklubot, a Silvio és a többiek vetítése után pedig Réz András beszélget a nézőkkel - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Premiervetítésen lesz látható a 22 mérföld Mark Wahlberggel a főszerepben, a Sundance Fesztivál közönségdíjas alkotása, A bűnös, valamint a Legénybúcsú Bt. című francia komédia, a Defekt című amerikai thriller és a Libabőr 2 - Hullajó Halloween című családi vígjáték is.

A közönségtalálkozók alkalmával a Nyitva című tabudöngető vígjáték alkotóival, Nagy Pál Orsolya rendezővel és Helmeczy Dorottya producerrel is találkozhatnak a nézők, Az első ember című Ryan Gosling filmről pedig Kárpáti György beszélget majd.

Az X - A rendszerből törölve című filmet akadálymentes formában is elérhetővé teszi a filmünnep a látogatók számára. A telefonra letölthető MobileConnect alkalmazással hallás- és látássérültek is élvezhetik a Cinema City Aréna és Allee mozikban a vetítést.

Címkék: film, filmünnep, mozi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére